Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Liglerin Tescil Edilmesi Sportif Ruha Aykırı Ve Erken Bir Karar Olur”

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, corona gündemine dair açıklamalarda bulunurken, ciddi önlemler alınması gerektiğini de ekledi.

Tecrübeli koç gündem hakkındaki görüşlerini beIN Sports aracılığıyla bildirdi. Ataman oyuncularının bazılarının ülkelerine döndüğünü belirtirken, maçların farklı senaryolarla da olsa tamamlanmasını umduğunu belirtti:

EuroLeague, sürecin izlenip mayıs ayının sonunda karar alınması konusunda uzlaştı. Turnuvaların sona ermesi için insan sağlığının en ufak riske edilmeden bitmiş olması gerekiyor. Liglerin, bugünkü haliyle tescil edilmesi sportif ruha aykırı ve erken bir karar olur. Hazirana geldiğimizde maçlar oynanmayacak halde olursa yetkililer bir karar almak durumunda olacaklar. Diyelim ki lig tescil edildi, biz şampiyon ilan edildik. Bunun esprisi yok. Final maçını oynayıp, heyecanı yaşamadığınız, kaybettiğiniz için üzülmediğiniz sürece bir anlamı yok bunun. Şu an için bir anlamı yok. Maçların bir şekilde tamamlanması ve şampiyonun final maçı sonucunda ortaya çıkması hepimizin temennisi.

Biz Valencia maçının oynanacağı akşam, öğlen saatlerinde kulüpten haber geldi. EuroLeague’in karar aldığını ve erteleneceği söylendi. Ben de kampı iptal edip, takımı eve yolladım. Haber gelinceye kadar evden çıkmamaları gerektiğini söyledim. EuroLeague ertelendi ama lig ertelenemedi. Otobüsle Ankara’ya gittik, maç oynadık. Biz ligde şampiyonluğu hedefleyen bir takım olarak yine de tüm ciddiyetimizle maçı oynadık. O dönemde de erteleme maçımız vardı, Salı akşamı da o maçı oynadık. Çarşamba günü maçlar ertelendi, Türkiye’de işin ciddiyeti anlanmaya başlandı. Oyunculara antrenmanları iptal ettiğimizi söyledik ve evden antrenman yaptırdık. Oyuncularımıza izin verdik. Yabancı oyuncuların yarısı gitti, yarısı kaldı. Ümit ediyoruz ki, 1-1.5 ay sonra hayat normale döner.

Neredeyse EuroLeague antrenörlerinin tamamının dahil olduğu bir grubumuz var, orada tartışıyoruz. Kontratlardan ziyade EuroLeague nasıl oynanabilir bunu düşünüyoruz. Antrenörlük kimliği haricinde yönetici olan arkadaşlarımız da var. Şu anda kulüplerin çok zor durumda olduğu aşikar. Maçlar yeniden oynanırsa ne olacak, oynanmazsa ne olacak, zamanla gözlemleyeceğiz. Dünyanın çektiği global sıkıntı sporda da fazlasıyla var.

Bizler günlerdir evde kal diyoruz. Yetkililer, herkes önlem için izolasyonun ne kadar önemli olduğu söyleniyor. Bu sadece bizim söylememizle olmuyor. Ben gerçekleri konuşmayı seven bir insanım. Yarım saatliğine dışarı çıktım, kulübe gittim, bilgisayarımı almam lazımdı. Her türlü tedbiri aldım. Dönüşte de gözlem amacıyla yolumu uzattım. Uzatınca da hayal kırıklığına uğradım, insanların sokaklarda, parklarda olduğunu gördüm. Bazı belediye otobüslerinde, mecburen insanların yan yana oturduklarını gördüm. Daha radikal kararlara ihtiyacımız varsa, bunun bilim kurulumuz tarafından açıklanmasının gerektiğini düşünüyorum. Biz evde kal diyoruz ama buna %80’i uyuyor, 80 milyonun kalanı 16 milyon yapıyor. Bu ciddi bir sayı.

beIN Sports

Koç Ataman gibi tüm basketbol severler sezonun bir şekilde tamamlanmasını istiyor elbette. Ancak oyuncuların bu süreçte çok uzun bir ara vermiş olacaklarını, ki bu ara normal yaz tatilinden bile uzun, bu süreçte de basketboldan artı spordan tamamen uzak kalacaklarını unutmayalım. Sporcuların sakatlık riski olmadan kendilerine gelmeleri, ritm bulmaları için en az 1 ay antrenman yapmaları gerekiyor. Bunu da dikkate alırsak Mayıs ayında sağlık güvenliği sağlanamazsa sezonunun tamamlanması pek mümkün görünüyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …