Güncel Haberler

Barcelona Oyuncu Maaşlarında Kesintiye Gitti

Barcelona kulübünün yönetim kurulu toplantısının ardından coronavirüs salgını nedeniyle alınan mali kararlar açıklandı.

Hem Turkish Airlines Euroleague hem de İspanya Liga Endesa‘nın salgın önlemleri nedeniyle ertelenmesinin ardından dev kulüp de kriz ortamında ekonomik tedbirler alacağını duyurdu. Katalan kulübü tüm çalışanlar ve sporcuların maaşlarında %70 oranında bir kesintiye gidileceğini açıkladı.

Mundo Deportivo kaynaklı haberde, sezonun yeniden başlamasıyla birlikte maaşların da otomatik olarak eski şekline dönmesi planlanıyor. Her ne kadar basketbol ve futbol takımında yer alan oyunculardan çatlak sesler yüksel de yıldız isim Nikola Mirotic‘in bu teklifi kabul ettiği bildirildi.

Şuanda Avrupa’nın en çok kazanan basketbolcusu olan Mirotic, bu sezon için 4.5 milyon Euro kazanacaktı ama başkan Bartomeu’ ile görüştükten sonra o da büyük kesintiyi kabul etti ve konu hakkında takım arkadaşlarını da güncelledi.

Barcelona’nın yaptığı resmi açıklamanın tamamı şu şekilde:

26 Mart Perşembe günü telekonferans yönetimiyle görüşen yönetim kurulu corona virüs krizinin Barcelona’da yarattığı ekonomik etkiyi en aza indirmek için uygulanacak tedbirleri görüştü. Kulüp ve vakfın yetkilileri işbirliğiyle hastalığın yayılmasını önlemek amacında.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle 14 Mart’ta kulübümüzdeki tüm aktiviteler ve spor faaliyetleri durdurulmuştu. Yönetim Kurulu bu salgının kulüp üzerindeki ekonomik etkilerini azaltmak için bir dizi tedbir uygulamaya karar vermiştir.

Yaşadığımız süreçle ilgili olarak kabul edilen tedbirler kapsamında kulüp personelinin sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerimizi karşılama konusunda bazı değişiklikler yapmamız gerekecek. Spor alanındaki (futbol ve diğer tüm branşlar) personellerin yanı sıra idari (sporcu olmayan) personellerle ilgili de bunu yapmamız gerekiyor.

Gerçekleştireceğimiz düzenlemeler Treball Department of the Generalitat de Catalunya’nın sporcu ve sporcu olmayan diğer kişilerle ilgili olarak alacağı karara yönelik olarak gerçekleştirilecektir. Temel olarak alacağımız tedbirler kapsamında çalışma günlerinin değiştirilmesi/azaltılması yönünde, ödenecek ücretlerde de bazı değişiklikler olacak. Kulüp bir an evvel adalet duygusu içerisinde ve mümkün olduğunca kulübün faaliyetlerini yürütebileceği seviyede bu süreci tamamlamak istiyor.

Eurohoops

Daha önce Zaragoza ve Manresa gibi kulüpler de kontratlardaki mücbir sebep maddelerini kullanarak indirime gidebileceklerinin sinyallerini vermişlerdi. Ancak Barcelona, oyuncu maaşlarında net bir kesinti yapacağını açıklayan ilk Euroleague takımı ünvanını da elde etmiş oldu bu kararın duyurulması ile beraber. Başta Zalgiris olmak üzere diğer Euroleague takımları da bu tarz bir yola gidebileceklerinin sinyallerini vermiş olsalar da ülkelerinde İspanya’daki gibi bir hak olmadığı için henüz bir aksiyon alabilmiş değiller.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …