Güncel Haberler

Serie A Takımları Halen Ligi Tamamlama Derdinde!

İtalya, tüm dünya genelinde Çin’den sonra coronavirüs salgınını en ağır yaralarla geçiren ülke konumunda.

Ülkede sağlık sisteminin çökmesine yaklaşıldığı bu zorlu dönemde İtalya Lega Basket Serie A yönetimi ve kulüp temsilcileri 24 Mart Çarşamba günü bir videokonferans organize ederek bir araya geldiler.

Kulüplerin ortak görüşleri sezonunun iptal edilmemesi ve sezonunun bir şekilde tamamlanması hedefinde olduklarıydı. Ancak mevcut durum gözönüne alındığında bunun gerçekleşmesi hiç kolay görünmüyor.

Zaten varılan anlaşmaya göre sağlık güvenliği gereği takımlar 16 Mayıs’tan önce antrenmanlara başlayamazsa sezon büyük olasılıkla komple iptal edilecek.

Kulüpler ligin 30 Haziaran’a kadar tamamlanması hedefinde olduklarını dile getirdiler. Liglere ara verilmeden önce Virtus Bologna 18 galibiyetle liderlik koltuğunda otururken, Sassari ise onu 16 galibiyetle 2.sırada takip ediyordu.

Ülkede 50 binin üzerinde coronavirüs vakası varken kulüplerin Haziran sonuna kadar ligi bitirmek istemesi maalesef “saçmalık” olarak nitelendirilebilecek bir hedef. Sporcuların 2 hafta bile tamamen antrenmana ve maç trafiğine ara vermesinin ciddi etkileri olacakken, aylar boyunca basketboldan uzak kalmış bir sporcu topluluğu ve bir çok yabancı oyuncunun da ülkeden ayrılmış olduğu gerçeği var ortada…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …