Güncel Haberler

Can Sevim: “Yabancı Oyuncuları Kalmaya Zorlamadık.”

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor‘un genç ve başarılı koç Can Sevim, Tivibuspor canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

38 yaşındaki koç Sevim ligin geleceği hakkındaki düşüncelerini şöyle özetledi:

Şu anda Nisan’da, Mayıs’ta lige başlayalım desek; takımlar toplanabilecekler mi, aynı oyuncular olacak mı bunlar belli değil. Çok farklı bir lig olacağı kesin. Bunun gerçekçi olup olmadığını bilemiyorum. Oyuncularımızla bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Sezon başından beri olduğu gibi tüm dürüstlüğümüzle olan biteni onlara anlattık. Sonrasını oyuncularımıza bıraktık, onlar da ülkelerine dönmeyi tercih etti. Türkiye’de kalmaları için zorlamak yerine onlara seçme şansı tanıdık.

Tivibuspor

Genç koç yabancı oyuncuların durumu hakkında da şu açıklamalarda bulundu:

Sözleşmeleri feshetmedik. Ligin devam etmesi durumunda onlar buraya geri gelebilirler mi gelemezler mi bilemiyoruz. Çok zorlu bir süreç, bizim elimizde olan bir şey de yok sonuç olarak. Bu yüzden FIBA ve federasyonumuzun kararlarını beklemek zorundayız. Önümüzdeki sezonun yapılanmasına da başlayamıyoruz çünkü bu sezonun geleceği, mali kriterlerin yumuşatılıp yumuşatılmayacağı belli değil. Devam etmek istediğimiz oyuncular vardı, bu tip girişimlerimiz oldu ancak bekleyip gidişatı görmemiz lazım ki daha sağlıklı kararlar verebilelim.

Tivibuspor

Bu sezon ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamış olsa da başkan Küce ve genç koç Sevim’in çabalarıyla çok iyi bir sezon geçirmekte olan Afyon, haklı olarak ekonomik şartları da göz önüne alarak yabancılarını özgür bıraktı ve onlar da ülkelerine dönmeyi tercih ettiler. Afyon zaten 7-16 ile düşme hattından 4 maç uzakta ve düşme tehlikesi yaşamıyorlar. Sezon devam etse de yabancı oyuncularının bir kısmında yoksun olmaları onları sıkıntıya düşürmeyecektir bu anlamda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …