Güncel Haberler

Gaziantep’te Buford ve Rich’in Sözleşmeleri Feshedildi

Coronavirüs salgını nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi‘nin ertelenmesi ile birlikte takımların özellikle yabancı oyuncuların kontratları üstündeki hamleleri devam ediyor.

Gaziantep de yabancı oyuncuları ile kontrat revizesine giden takımlar arasında yer aldı.

Güneydoğu ekibi ülkeden ayrılıp Birleşik Amerika’ya ailelerinin yanına dönmek isteyen Perrin Buford ile Jason Rich‘e izin verirken oyuncularla karşılıklı olarak anlaşıp kontratlarını da feshetti. Eğer sezona yeniden başlanırsa iki oyuncu da istedikleri takımlarla anlaşabilecekler.

1.98 boyunda olan 26 yaşındaki Buford, Gaziantep’e sezon ortasında Badalona’dan gelmiş ve sadece 5 BSL maçında görev alırken 6.4 sayı, 4.2 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

1.91 boyunda olan 33 yaşındaki skorer oyuncu Rich, ise kariyerinin kötü bir sezonunun geçirdi Gaziantep forması ile. BSL’de 15 maçta görev alırken 12.3 sayı, 3.9 asist, 2.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Kaynak: Gaziantep Güneş Gazetesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …