Güncel Haberler

Bahçeşehir Yabancıları ile Yolları Ayırdı

Corona salgını nedeniyle ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin süresiz ertelenmesi ile birlikte kulüpler özellikle yabancı oyuncuların geleceği hakkında kararlarını vermeye başladı.

Bahçeşehir Koleji, tüm yabancı oyuncularının ülkelerine dönmelerine izin verirken sözleşmelerini de feshetti.

Trae Golden, Dwight Hardy, Cameron Clark, Mangok Mathiang, Jamal Jones ve J.J. Johnson ülkelerine ailelerinin yanlarına döndüler. Sezona geri dönülürse FIBA Europe Cup‘da yarı final oynayacak olan Bahçeşehir’de yöneticilerin açıklaması şu şekildeydi:

Sezonun geri kalanının oynanabileceğine olasılık vermiyoruz. FIBA EuropeCup oynanacak olursa da elimizdeki yerlilerle sahaya çıkarız. Çok zayıf bir olasılık için kimseyi tedirgin etmenin anlamı yok. Zaten gelinen bu noktada sportif başarıları hiç düşünmeden sağlığı ön plana çıkarmamız gerekiyor.

Basketfaul

Basketservisi olarak bizler de sezonun geri kalanının tamamlanma ihtimalinin hayli zor olacağı görüşündeyiz. Ligde zaten play-off iddiası oldukça zayıflaşmış olan ve düşme riski de bulunmayan Bahçeşehir’in ekonomik anlamda da aldığı bu karar hayli mantıklı görünüyor. Zaten FIBA Europe Cup gibi ekonomik etkisi oldukça sınırlı olan bir organizasyonunun da sezonu tamamlamak için ısrarcı olmayacağını söylemek yanlış olmaz. Dolayısıyla bir an evvel 2019-20 sezonunun takvimde de geride kalmasını, takımların corona riskinin geçmesiyle yeni sezona sağlıklı bir ekonomik yapı ve düzen içerisinde hazırlanmasını umuyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …