Güncel Haberler

Büyükkarcı: “Tehdit kalkarsa EuropeCup için İzmir’de F4 düzenlemeye talibiz”

Pınar Karşıyaka başkanı Turgay Büyükkarcı, yaptığı açıklamayla Final Four’a ev sahipliği yapmak istediklerini yineledi.

Coronavirüs tehditinin 1.5 ay gibi bir sürenin ardından hafifleyeceğini düşündüğünü dile getiren başkan, tehditinin kalkması ya da azalması durumunda FIBA Europe Cup‘ın format değişikliğine giderek Final Four organizasyonuna dönmesi, bu organizasyonuna da İzmir’in ev sahipliği yapması konusundaki tekliflerinin FIBA nezdinde geçerli olduğunu hatırlattı.

Büyükkarcı’nın açıklamaları şöyleydi:

Risk bu boyutlarda değilken FIBA Europe Cup’ın deplasmanlı play-off formatının değiştirilmesini ve yolculuklar yapmak yerine İzmir’de düzenlenmesini önermiştik. Böylece üç günlük bir Final Four formatıyla kupayı sonuçlandırabilirdik. Virüs tehdidinin 45 gün sonra etkisinin azalacağını ve sezona devam edilebileceğini umuyorum. Tabii ki bu bir umut. Eğer bu umudum gerçekleşecek olursa bizim İzmir’de tarafımızdan düzenlenecek Final Four için teklifimiz geçerliliğini koruyacak.

AA

Kulüpteki herkese, çalışanlarla birlikte bir hafta izin verdiklerini ve gelişmelere göre karar vereceklerini ifade eden Büyükkarcı şöyle devam etti:

Sorun uzayacak olursa FIBA’nın özellikle oyuncu ödemeleri konusunda bir karar vermesini bekliyoruz. Kulüplerin seyircisiz oynanan ya da hiç oynanamayacak olan maçlar sonucunda reklam, hasılat gelirlerinin ortadan kalktığı bir gerçek. Bu durumda FIBA’nın vereceği genel karar, kulüplerle oyuncular arasında hukuki sorunlar meydana gelmemesini sağlar. Yine de tehdidin ortadan kalkmasını, gerek FIBA’da, gerekse BSL’de sezonun tamamlanmasını diliyoruz. maçlar oynanabilecek duruma gelirse BSL için play off formatı değiştirilip maç sayısı azaltılabilir.

AA

Koç Sarıca’yı göreve getirerek mütevazi bütçesiyle iddialı bir takım kuran ve hem BSL hem de Europe Cup’da en güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Karşıyaka’nın bu teklifi umarım FIBA nezdinde olumlu değerlendirilir. Corona salgınının atlatılmasının ardından kısa zamanda turnuvanın tamamlanabilmesi için yarı final ve finalde deplasmanlı eleme maçlarının oynanması yerine Final Four düzenlenmesi oldukça mantıklı. İzmir’in de bu organizasyona ev sahipliği yapabilecek çok güzel bir salonu ve basketbol aşığı bir taraftar topluluğu var zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …