Güncel Haberler

Maccabi’nin ABD’li Yıldızları İzne Rağmen İsrail’de Kalmayı Seçtiler

Zalgiris, Asvel ve Olympiakos’un ardından Maccabi Tel Aviv de yabancı oyuncularının ülkeden ayrılıp ailelerin yanına dönebileceğine dair izin vermişti geçtiğimiz günlerde.

Ancak bu gelişmelere rağmen Maccabi’nin yıldız oyuncuları İsrail’de kalmayı seçtiler.

Coronavirüs salgınının tüm Avrupa’da hızlı bir şekilde ilerlemesi sonucu hem Euroleague hem de İsrail Winner Ligi askıya alınmıştı bildiğiniz üzere. Maccabi de bunun üzerine yabancı oyuncularının ülkelerine, ailelerin yanlarına dönmelerine izin vermişti.

İsrail basınında yer alan son haberlere göre ise Maccabi’li oyuncular bu verilen izne rağmen İsrail’in daha güvenli olduğunu düşünrerek bura kalmayı tercih ettiler.

Takımın önemli yıldızlarından Elijah Bryant, Tarik Black ve milli oyuncularımızdan Scottie Wilbekin ülkelerine geri dönmediler ve İsrail’de kalmaya devam ettiler.

Maccabi FOX Tel Aviv’den Elijah Bryant, Tarik Black ve Scottie Wilbekin ülkelerine dönmediler ve İsrail’de kaldılar. Bu oyuncuların yanı sıra Hapoel Jerusalem forması giyen Emanuel Terry de Amerika’ya dönmedi ve İsrail’de kalmayı tercih etti. Oyuncuların ortak nedenlerinin, havaalanlarının ve uçakların tehlikeli olması, risk almak istemedikleri ve aynı zamanda da İsrail’i diğer bir çok ülkeye göre daha güvenli görmeleri şeklinde belirtildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …