Güncel Haberler

NBA Yönetimi Antrenman Yasağını Devam Ettirdi, Uzun Bir Yaz Olabilir

NBA‘de sezonun tamamlanması konusunda yönetim elbette bir garanti veremiyor ama Haziran ayında ligin yeniden başlaması dair bir plan üzerinde çalışıyor.

NBA yönetiminin öne sürdüğü en iyi senaryoya göre lig Haziran ortası ya da sonuna doğru başlayabilir. Bu konuda takımlara şimdiden bilgi geçildi ve sağlık güvenliğinin sağlanması durumunda evlerinde oynayacakları play-off maçları için yönetime uygun tarihleri iletmeleri istendi. Bu öneri tabiki potansiyel bir plan, herkesin korkusu ve halen geçerli olan ihtimal, sezonun tamamen iptal edilmek zorunda kalınması.

Sağlık ekiplerinin yaptığı son ölçümlerin ardından alınan önlemlere göre ABD’de önümüzeki bir kaç ay için 50 kişinin üstünde katılım olan organizasyonlara erteleme veya iptal emri verildi. Tabiki bu durum tüm spor branşlerını ve NBA’i de içeriyor. Bir çok NBA takımı Haziran ayında maçların kapalı kapılar ardında da olsa başlayabileceğine inanıyor.

Ligin yeniden başlaması tamamen NBA yönetiminin elinde değil. Takımların da bu konuda istekli ve bazı kararlarda esnek davranması gerekecek. Örneğin sezonun seyircilere kapalı olarak tamamlanması ya da daha küçük salonlarda daha az taraftarla tamamlanması gibi öneriler de söz konusu. Bu önerilerin ekonomik etkisi de takımlar tarafından düşünülüp onaylanmalı.

Bunun yanında NBA yönetiminin takım antrenmanlarına getirdiği yasağı da süresiz uzatmasının ardından oyuncuların isterlerse ABD içerisinde şehirlerarası seyahet etmesine izin verildi. Oyuncular takımlarını bilgilendirerek ve genel sağlık kurallarına uymak kaydıyla yolculuk yapabilecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …