Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (23.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde coronavirüs önlemleri nedeniyle tüm maçların taraftarlara kapalı oynandığı sessiz ve tatsız 23.haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftayı mercek altına alalım ve ödülleri sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sarıca yönetiminde mütevazi bir bütçeyşe iddialı bir kadro kuran ve eski günlerine geri dönen Pınar Karşıyaka, zirve yarışında Anadolu Efes ile beraber en iddialı takım konumunda. Bu hafta da deplasmanda güçlü rakibi Galatasaray’ı yenerek önemli bir başarıya imza attı. Elbette maçların taraftarsız oynanması deplasman takımlarına yani onlara da yaradı. Ama yine de takım olarak ortaya koydukları performans, konsantrasyon ve profesyonellik ile önemli bir mesaj verdiler rakiplerine, şampiyonluğu ne kadar çok istediklerini tekrar gösterdiler. Özellikle savunmada bir kez daha ne kadar diri ve sert bir takım olduklarını gördük, seyircisiz oynanan bu maçta bile savunma disiplinlilerinden ödün vermediler. Kennedy’nin yıldızlaştığı ama takım olarak da tüm arkadaşlarının onu çok iyi desteklediği İzmir temsilcisi alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon tartışmasız ligimizin en iyi çıkış yapan en değerli oyuncularından biri Frutti Extra Bursaspor‘un oyun kurucusu Chris Jones. Bu hafta da takımının play-off yolunda çok kritik olan maçta Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetin yıldızıydı. Üstün saha görüşü, oyunun her alanında takımına yaptığı katkı ve gereken her anda sorumluluk alarak skor bulması ile takımına çok iyi liderlik etti. Birleşik Amerikalı guard 38 dakika sahada kalırken, 29 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile komple bir performans sergiledi ve 37 verimlilik puanı ile haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Chris Jones (FE Bursaspor): 37 verimlilik puanı
Chris Warren (OGM Ormanspor): 34 verimlilik puanı
DJ Kennedy (Pınar Karşıyaka): 29 verimlilik puanı
Gabriel Olaseni (FE Bursaspor): 25 verimlilik puanı
Jordan Morgan (Pınar Karşıyaka): 25 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Mehmet Yağmur (SN İTÜ): 27 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 26 verimlilik puanı
Erkan Yılmaz (Teksüt Bandırma): 24 verimlilik puanı
Sinan Güler (Darüşşafaka Tekfen): 23 verimlilik puanı
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …