Güncel Haberler

Şahane Larkin Sinan Erdem’de Şov Yaptı!

Turkish Airlines Euroleague 28.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olympiakos‘u süper yıldızı Larkin’in müthiş oyunu eşliğinde 91-79’luk skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla temsilcimiz 24-4 ile liderliğini sürdürürken, Olympiakos ise 12-16 ile play-off yarışında bir yara daha aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 40 sayı, 10-15 üçlük, 3 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile yine rekorları alt üst etti. Hem bir maçta en çok 3 sayı isabetini egale etti hem de bir sezon da ikinci kez 40 ve üstü sayı üretebilen ilk oyuncu oldu Euroleague tarihinde. Tibor Pleiss 13 sayı, 5 ribaund ve Vasilije Micic 12 sayı, 2 ribaund, 9 asist, 2 top çalma ile Larkin’in destekçileri oldular.

Olympiakos cephesinde ise Octavius Ellis 14 sayı, 3 ribaund, Dwight Buycks 11 sayı, 3 ribaund, 8 asist ve Sasha Vezenkov 10 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacirvert beyazlılar Maccabi mağlubiyeti sonrası Sinan Erdem’de tekrar makina düzenine geri döndüler. Larkin’in sakatlığı tamamen atlatması ve %100 sağlıklı olması ile bambaşka bir boyuta çıkan temsilcimiz Dunston’ın da savunmaya getirdiği enerjiyle tüm açıkları kapattı yine. Larkin ve Micic ikilisi Pleiss’ı da pota altında etkili kullandı, tam anlamıyla beslediler. Hücumda kusursuza yakın bir oyun sergileyen Anadolu Efes’de Larkin gönderdiği üçlüklerle bir kez daha parmak ıssırtırken asıl önemli olan savunmadaki direncimizdi. Olympiakos’un yarı saha üretiminde sorunlu bir takım olduğunu bilen Anadolu Efes, hücum ribaundlarını sadece Dunston ve Pleiss ile değil takım olarak zorlayarak rakibin hücuma rahat çıkmasını buradan engellemeyi başardı. Formda McKissic de açık alan bulamayınca kötü bir maç çıkardı. Şahane Larkin liderliğinde Anadolu Efes keyif vermeye devam ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …