Güncel Haberler

Ligimizin Bitmesine 9 Hafta Kala Düşen Takımlar Belli Oldu!

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi son bir kaç yıldız sürekli Avrupa’nın en iyi ligi kisvesi altında şişirildikçe şişirildi ama Avrupa liglerini çok yakından takip eden birisi olarak bunun doğru olmadığını her sene her seferinde tekrarladım ve bu düşüncemin de arkasındayım.

İşte bu sezon da daha bitime 9 hafta kala düşen takımların belli olduğu bir lig çıktı karşımıza ve maalesef yukarıdaki fikrimi bir kez daha destekler şekilde davrandı kurulan bu gerçek dışı yapılanma.

Sigortam.net İTÜ’den sonra Arel Üniversitesi Büyükçekmece de pes etti ve iki önemli yabancısı Andrew Andrews ile Robert Upshaw’ın kontratınından oyuncularla anlaşarak çıktı. İstanbul ekibinin sadece 3 galibiyeti var ve ikili averaj hesapları ile birlikte düşme hattından kurtulabilmek için en yakın rakibiyle arasındaki fark 4 galibiyet.

Bu gelişmelerin yanında geçtiğimiz günlerde Türk basketbolunun son yıllardaki oyuncu fabrikası Teksüt Bandırma da sezon içinde küçülmeye giderek tüm yabancıları ile yollarını ayırmıştı, bu da ligimizin kalitesini düşüren aslında gerçekten ne durumda olduğunu gösteren bir olaydı.

NBA oyuncularımız ve devşirme guardlarımızdan birisi sahada olmayınca milli takımımızın da durumu ortada ve evet bunun da temel nedeni ligimizdeki kalite düşüklüğü. Bu çıkarımların hiç birinin yabancı sınırı ile ilgisi yok dostlar, artık herkes pasaportuna bakarak sahaya oyuncu sürmeyecek kadar basketbolu iyi biliyor! Oyuncularımızın yabancı sınırı ile beraber gelen mecburi yerli oyuncu kontenjanından faydalanıp benchte oturmak için para almak yerine süre alabilecekleri alt liglere ya da yurtdışındaki farklı liglere gitmesi gerekiyor. Alt yapılarda bizimle aynı seviyede olmayan Hollanda ve İsveç gibi takımlara yenilmemizin temel sebebi, bizim oyuncularımızın A takım seviyesinde rekabetçi liglerde süre bulup kendilerini geliştirememeleri.

Diğer taraftan acilen TBF’nin yeni sezonla beraber finansal yapılanması uygun olmayan, geçmişten gelen ciddi borçları olan, FIBA’da halen bir sürü dosyası buluna kulüpleri lige almaktan vazgeçmesi ya da şartlı alması gerekiyor. Örneğin borçlarınızı kapatamadınız mı o zaman yeni sezonda otomatikman düşeceksiniz. Bu yolda takım sayısının da acilen azaltılması gerekiyor… Evet bir çok yetkili diyecek ki sponsorlar ne olacak, ligin kalitesi düşecek. Aynen bunlar olacak evet çünkü şuanda zaten olmayan paralarla olmayan kaliteyle ilgili konuşup duruyoruz, müsade edin hep beraber biraz da gerçekler yüzümüze çarpsın!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …