Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Play-Off Yolunda Önemli Galibiyet

Turkish Airlines Euroleague 26.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Valencia‘yı 86-93’lük skorla geçerek play-off yolunda önemli bir adım attı.

Bu sonuçla iki takım da 12-14 ile eşitlenmiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Derrick Williams 22 sayı, 4-6 3sayı ile en skorer isim olurken, Kostas Sloukas 13 sayı, 3-5 3sayı ve Gigi Datome 13 sayı, 3-5 3sayı, 3 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Valencia cephesinde ise Vanja Marinkovic 22 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Bojan Dubljevic 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Joan Sastre 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Obradovic, Real Madrid ve Galatasaray karşısında alınan can sıkıcı mağlubiyetlerin ardından bu sezon hiç kullanmadığı bir beşle Westermann, Nunnally, Datome, Lauvergne, Thomas beşiyle girdi maça. Bu beşin agresif oyunu ve Lauvergne’in içerde etkili olmasıyla maça verimli başladı temsilcimiz. Ancak sonrasında Valencia’nın üçlüklerine engel olamadılar, maç dengeye geldi. İkinci çeyrekle beraber Williams’ın hücumda devreye girmesi, özellikle yüzdeli üçlükleri sarı lacivertlileri bir adım öne geçirdi ve devreye 41-47 ile önde girdiler. İkinci yarıyla beraber Marinkovic’in sazı eline alması işin rengini değiştirdi ve Valencia yeniden maça ortak oldu. Buna karşın temsilcimiz savunmayı sertleştirdi ve kaptığı toparla özlediğimiz beklenen hızlı hücumlar, Vesely ile Williams’dan gelen hava harekatları izledik, smaçlar havada uçuştu tam anlamıyla. Rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe, bu kez maçın sonunu da iyi oynadı ve basit hatalardan kaçarak deplasmanda bu kritik galibiyeti hanesine yazdırmayı, play-off yarışına tutunmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …