Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (25.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 25.haftayı geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes‘in Almanya deplasmanında Bayern Munich’i farklı yenmesiyle sevinirken, diğer ekibimiz Fenerbahçe Beko‘nun ise kendi sahasında Real Madrid’den fark yemesine ise tabiki canımız sıkıldı. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım ve ödülleri sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Mirotic liderliğindeki yıldızlar topluluğu Barcelona, bu hafta zorlu OAKA deplasmanında Panathinaikos’un konuğuydu. İlk yarıda çok zorlanan ve rakibin temposuna ayak uyduramayıp hücumda verimsiz oynayan İspanyol ekibi sadece 38 sayı üretebilmişti. Ancak ikinci yarıyla beraber Higgins ve Delaney’in de Mirotic’e destek olmasıyla tam 55 sayı ürettiler ve zorlu deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardılar. 4 oyuncudan çift haneli skor katkısı alan, yay gerisinden %38 ile oynayan ve ribaundlarda rakibine üstünlük kuran Barça bir kez daha neden güçlü şampiyonluk adaylarından biri olduğunu gösterdi.

FC Barcelona celebrates - EB19

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Reneses yönetimindeki Alba Berlin sezona zayıf halkalardan biri olarak girse de sakatların iyileşmesi ile beraber toparlanmaya başladı. Son haftalarda çok iyi basketbol oynayan ve direnç seviyesini yükselten Alman ekibinde İzlandalı oyun kurucu Martin Hermannsson da performansıyla büyümeye devam ediyor. Bu hafta da Zenit deplasmanında takımını galibiyete taşıyan isim oldu. 31 dakika sahada kalan 25 yaşındaki guard 7-11 2sayı, 2-3 3sayı isabetiyle 24 sayı üretirken istatistiklerini 4 ribaund, 7 asist ile süsledi ve sadece 2 top kaybı yaparak karşılaşmayı 27 verimlilik puanı ile kapatıp haftanın MVP’si ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Martin Hermannson (Alba Berlin): 27 verimlilik puanı
Tyler Dorsey (Maccabi Tel Aviv): 25 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 23 verimlilik puanı
Mike James (CSKA Moskova): 21 verimlilik puanı
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 21 verimlilik puanı

Tyler Dorsey - Maccabi FOX Tel Aviv - EB19

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …