Güncel Haberler

EuroBasket 2021 Elemelerinde İlk Maçların En İyi Beşi Açıklandı

FIBA EuroBasket 2021 elemelerinde ilk maçlar 20 Şubat Perşembe ve 21 Şubat Cuma günü oynanan 16 karşılaşma ile tamamlanmış oldu.

Takımlar Cumartesi günü dinlenecekler ve Pazar ile Pazartesi günleri ikinci maçlara çıkacaklar. FIBA da verilen bu arada ilk maçların öne çıkan performanslarını, en iyi beşi açıkladı.

Hollanda’dan Charlon Kloof, Estonya’dan Kristian Kullamaee, İsviçre’den Jonathan Kazadi, Sırbistan’dan Miroslav Raduljica ve Gürcistan’dan Giorgi Shermadini ilk maçların en iyi beşini oluşturan isimler oldular.

İlk maçlarda en fazla verimlilik puanına ulaşan isim Estonya’nın 20 yaşındaki genç guardı Kristian Kullamaee oldu. İspanya’nın Real Canoe takımında forma giyen oyuncu Estonya’nın deplasmanda Makedonya’yı 72-81’lik skorla geçtiği maçta 31 sayı, 5-9 3sayı, 5 asist, 3 top çalma ile 31 verimlilik puanına ulaştı.

En dikkat çeken sürprizlerden birine imza atarak Ankara’da ay-yıldızlılarımızı 65-72’lik skorla deviren Hollanda’da ise ülkemizde Ormanspor forması giyen tecrübeli guard Charlon Kloof 27 sayı, 6 ribaund, 3 aist, 2 top çalma ile 28 verimlilik puanına ulaştı, maçın yıldızı oldu.

İlk maçların en iyi beşinde yer alan diğer oyuncuların aksine Jonathan Kazadi’nin takımı kaybeden takımlar arasında yer aldı. İsviçre, deplasmanda Gürcistan’a uzatmada 96-88’lik skorla kaybederken Kazadi 22 sayı, 10 ribaund, 10 asist ile triple-double yaparak bunu 2014’de Gal Mekel’den sonra bir eleme maçında başaran ilk isim oldu.

Sırbistan’ın tecrübeli uzunu Miroslav Raduljica, takımının Finlandiya’yı 80-58 ile farklı geçtiği maçta 19 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blokluk performansıyla öne çıkan isim olmuştu.

Gürcistan’ın uzatma sonunda İsviçre’yi geçtiği maçta ise bir diğer tecrübeli uzun Giorgi Shermadini 16 sayı, 13 ribaund, 4 asist ile takımına galibiyete getiren isim olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olimpiyat Elemeleri: İsrail, Estonya’ya Kaybetti Ama Liderliği Kaptırmadı (Madar 6 sayı, 7 asist)

2024 Paris Olimpiyatarı için düzenlenen ön eleme turnuvalarının Estonya ayağında İsrail, A grubu mücadelesinde ev …