Güncel Haberler

Milliler EuroBasket Elemelerinin İlk Maçında Hollanda’yı Konuk Ediyor

FIBA EuroBasket 2021 elemelerinde D grubunda yer alan A milli basketbol takımımız açılışı Hollanda karşısında yapacak.

21 Şubat Cuma günü saat 20:00’de başlayacak ve Ankara’nın ev sahipliği yapacağı maçta tüm biletler tükendi. Ankara seyircisi her zamanki gibi millilerimizin tam kapasite ile arkasında olacak.

Basketbolseverer karşılaşmayı NTV ekranlarından da canlı olarak izleyebilecekler.

Statü gereği 4 takımın yer aldığı 8 gruptan 3’er takım EuroBasket biletini kapacak. Ancak ev sahibi ülkeler Almanya, Çekya, İtalya ve Gürcistan zaten ev sahibi oldukları için biletleri kaptılar. Dolayısıyla bu takımların yer aldığı gruplardan kendileri dışında 2 takım daha bileti kapabilecek.

Millilerimiz D grubunda Hollanda dışında Hırvatistan ve İsveç ile de mücadele edecek. Çift devreli oynanacak grupta en güçlü rakibimiz Hırvatistan gibi görünse de takvim çakışmalarından dolayı Euroleague ve NBA oyuncularının yer almayacağı maçlarda hiç bir rakip kolay lokma olmayacaktır.

Millilerde NBA oyuncularının yanı sıra Sertaç, Buğrahan, Wilbekin ve Larkin gibi önemli isimler de yer almayacak. Hollanda’nın ise elindeki tüm silahlardan faydalanacağı bir kadroyla oynayacağını söyleyebiliriz.

Şimdiye kadar Hollanda ile sadece bir kere, 2015 yılında özel bir maçta karşılaşmıştık ve o maçı uzatma sonunda 95-94’lük skorla kazanabilmiştik. Portakallar, Avrupa basketbolunda son yıllarda yatırımını arttıran ve yükselme sinyalleri veren potansiyelli ülkeler arasında. Tecrübeli İtalyan koç Buscaglia yönetimindeki kadroda Hamburg’da oynayan Yannick Franke, Leiden’de takımlarımıza karşı bu sezon çokça izlediğimiz Worthy De Jong ve ülkemizde Ormanspor forması giyen Charlon Kloof öne çıkan isimler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …