Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Play-Off (Son 16) Eşleşmeleri Belli Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘inde 3 temsilcimizin yer aldığı play-off (son 16) eşleşmeleri belli oldu.

İlk maçlar 3-4 Mart ve ikinci maçlar 10-11 Mart tarihlerinde oynanacak. İlk 2 maçın ardından eşlitlik bozulmazsa 3. ve son maçlar ise 17-18 Mart tarihlerinde oynanacak.

Temsilcilerimizden Türk Telekom ile Beşiktaş Sompo Sigorta eşleşirken, ev sahibi avantajı Ankara ekibinde olacak. Teksüt Bandırma ise güçlü Çekya temsilcisi CEZ Nymburk ile eşleşti ve ev sahibi rakibinde olacak.

Nymburk, temsilcimiz Gaziantep’in de yer aldığı C grubunu 12 galibiyetle Tenerife gibi önemli bir rakibin üstünde lider tamamlamıştı. Michael Dixon 15.0 sayı ortalaması ile takımın en skorer ismi olurken, Zach Hankins, Vojtech Hruban ve Jaromir Bohacik gibi çok değerli parçalara da sahipler. Komple bir basketbol oynuyorlar, Çekya milli takımı gibi makine düzeninde, çok disiplinli bir takımlar ve temsilcimiz karşısında favori konumundalar.

İki temsilcimizin karşı karşıya geleceği eşleşmede ise McKissic, Theodore, McAdoo gibi 3 önemli isimini kaybeden ve transfer yasağını kaldıramadığı için de takviye yapamayan Beşiktaş’ın formda Türk Telekom karşısında şansı olmadığını düşünüyorum.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …