Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Hakemler Ne Türkiye’de Ne De Avrupa’da Görülen Hatalar Yaptı”

Solgar Vitamin Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında konuk olduğu Darüşşafaka Tekfen’e 81-71 yenilerek elenen Anadolu Efes‘te maç içinde 2 teknik faul alarak diskalifiye edilen tecrübeli Ergin Ataman, Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Ataman bilerek teknik faul aldığı yönündeki iddialara da sert tepki gösterdi.

Koç Ataman’ın açıklamaları şu şekilde:

“Dün akşam takım olarak iyi oynamadığımız ve Türkiye Kupasına yeterince motive olamadığımız gerçeği dışında 2 önemli unsuru belirtmek istiyorum. İlk olarak Türkiye Kupası’na katılan takımlar ligin ilk yarı sıralamasına göre belirleniyordu. Bu sezon değişen statünün son derece adaletsiz olduğuna değinmeliyim. Ligi birinci bitiren takımım Anadolu Efes‘in kura sonucu çeyrek final maçını rakip sahada oynaması hiç bir sportif başarı kriterine uymuyor

Maçta hakem kararlarının özellikle üst üste Buğrahan ve Simon’a rakip bench önünde çalınan çizgi ihlalleri bugüne kadar ne Türkiye’de ne de Avrupa’da benzeri gorülmemiş hatalar! Ve maç boyunca devam eden bu hatalar zinciri sonucu bu sezon ilk kez Türkiye Ligi’nde bir maçta 2 teknik faul alarak (hakem hatalarına tepki) diskalifiye oldum.

Son 5 yılda Türkiye, EuroLeague’de en az hakemi olan ülke! 75 hakem içerisinde Emin Moğolkoç dışında sadece nadiren 1 hakem görev alıyor. EuroLeague’de neden Emin Moğolkoç haricinde hakemlerimizin maç yönetemediğini anladım. EuroLeague’de en az maç yöneten ne yazık ki bizim hakemlerimiz! Bazı eski hakemlerin kendi internet sitelerinde benim aldığım teknik faulleri irdelemek yerine Türk hakemliğinin gelişmesi için çaba göstermelerini de ayrıca temenni ederim.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Can, Petkim Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Aliağa Petkimspor‘u uzatma …