Güncel Haberler

Gaziantep Crawford’un Yerini Tanıdık Bir İsimle Doldurdu

Takımın önemli isimlerinden Crawford’u geçtiğimiz günlerde Milano’ya kaptıran Gaziantep, onun yerini tanıdık bir isimle doldurdu.

Daha önce ülkemizde Yeşilgiresun forması giymiş olan ve son olarak İspanya’nın Joventut Badalona takımında oynayan Perrin Buford ile anlaşmaya vardılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.98 boyunda olan 1994 doğumlu Bufford sakatlıklar sebebiyle fazla verimli olamadığı Badalona formasıyla Endesa sahnesinde 11 maçta ortalama 16:03 dakika süre alırken 5.4 sayı, %39.6 3sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Atletik özellikleri ile oyunun iki alanında da etkili olan bir forvet Buford. Açık alandaki verimliliği elbette daha fazla ama set hücumlarında da çok aktif bir bitirici. Çizgiden yaptığı katlarla aldığı alley-oop paslarını bitirmesi, agresif penetreleri, dribbling üstü kendi şutunu yaratabilmesi ve oyunu zorlamak yerine gerektiğinde pası verebilmesi ile potansiyelli bir skorer. Avtodor’dan sonra EuroCup yapması bekleniyordu ama o Çin’i tercih etmişti, hiç maça çıkamadan da tekrar Avrupa’ya döndü. Aslında Badalona onun için çok da doğru bir takımdı ama beklentilerin altında kaldı, bu seviye için henüz hazır olmadığını gösterdi. Şimdi BCL’den elenmiş, Avrupa defterini kapatmış ve hedefi play-off yapmak olan Gaziantep’in başarısı için ter dökecek. Crawford gibi tecrübeli ve lider özellikleri olan bir isim değil ama yüksek potansiyelli ve Gaziantep’in parlatıp önemli Avrupa takımlarına ihraç edebileceği tarzda bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …