Güncel Haberler

Ataman: “Larkin Kaybedeceğimizi Anladığı Anda Sazı Eline Aldı.”

Turkish Airlines Euroleague 24.hafta mücadelesinde konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı üçlük yağmuruna karşın yenmeyi başaran Anadolu Efesde koç Ergin Ataman maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

“Maç hakkında konuşmadan önce Van’da yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduğumu söylemem gerek. Ayrıca İstanbul’daki uçak kazasında da vatandaşlarımızı kaybettik. Bu iki olayda kaybettiğimiz herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün de maçtan sonra yakın arkadaşım ve Türk basketboluna çok büyük emekler veren Nur Gencer’in vefatını öğrendim. Ailesine baş sağlığı diliyorum.

Bu maçın zor olacağını biliyorduk. 7 günde 4 maç yaptık. 3 EuroLeague maçı ve 1 lig maçı. Hepsi çok ser geçti. Dün gece Moskova’dan buraya geldik. Orada harika bir maç oynadık ve büyük efor sarf ettik. Maçın başında ve ilk yarıda enerjimiz çok düşüktü. Bunu gördüm. Zalgiris de kendisine çok güvenli bir şekilde geldi. İnanılmaz şut attılar, çok iyi ve agresif bir savunma yaptılar. Ama biz maçta kaldık. Onlar da ikinci yarıda skor ürettiler. 19 üç sayı isabetiyle kulüp rekoru kırdılar. Bizim için çok zordu. Çünkü onlar üç sayı yüzdesinde EuroLeague’in en kötülerindendi. Ama bugün müthiş oynadılar. Son çeyrekte bazı şeyleri değiştirdik. En iyi iki skorerimizi kenara alıp savunmamızı güçlendirmeye çalıştık. Bundan da pozitif reaksiyon aldık. Hücumda da Larkin skor üretmeye başladı. Potaya hücum etti ve boş oyuncuları buldu. Biz de galibiyeti aldık. Zalgiris‘i oynadıkları muhteşem oyundan ötürü tebrik ederim

Maçtan sonra Larkin’e ‘Keşke ikinci yarıyı beklemeseydin. Rekor kırabilirdin’ diye takıldım. Ama onu da anlıyorum, yorgun. Moskova’da 35 dakika oynadı ve çok büyük efor sarf ederek oynayan bir oyuncu. Bugün rölantide de olsam maçı kazanırız diye düşündü sanırım. Ama kaybedeceğimizi anladığı anda sazı eline aldı. Hem attı hem attırdı ve bu şekilde maçı kazandık.

Takımımız şu anda Avrupa’da son yılların en iyi basketbolunu oynuyor. Hiçbir eksiğimiz yok. Sadece bir sakatımız var, Bryant Dunston. Moskova maçında da onun yokluğunu hissettik ribauntlarda. O da geldikten sonra müthiş bir takımımız var. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz ve bir sakatlık, sıkıntı olmazsa hedefe ulaşmak istiyoruz. Dunston bireysel olarak antrenmanlara başladı. EuroLeague’de 1 hafta maç yok. Belki Bayern Münih maçında ya da ALBA Berlin maçında takım kadrosunda olabilir diye ümit ediyorum“.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …