Güncel Haberler

Anadolu Efes, Zalgiris’in Üçlük Yağmuruna Rağmen Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 24.hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ın kulüp rekoru kırdığı üçlük performansına rağmen 96-91’lik skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla temsilcimiz liderlik koltuğundaki yerini korurken Zalgiris ise play-off yarışından bir adım daha uzaklaştı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 25 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken Vasilije Micic 22 sayı, 3 asist ve Tibor Pleiss ile Krunoslav Simon da 15’er sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Zalgiris cephesinde ise Zach LeDay 22 sayı, 6 ribaund, KC Rivers 21 sayı, 2 asist ve Edgaras Ulanovas 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz uzun bir aradan sonra maça kötü başladı. Larkin başta olmak üzere hücumda tutuk kalan lacivert beyazlılar savunmada da düşük konsantrasyon gösterdiler, özellikle 3 sayı savunmasında sorunlar yaşadılar. İlk yarıda Larkin’i bir türlü devreye sokamasak da Beaubois ve kenardan gelen Micic skora katkı vererek takımımızı ayakta tuttular. İkinci yarı ile beraber Larkin alev aldı ve devreye girdi. Onun bireysel etkinliğinin yanı sıra Moerman ile Singleton da enerjileri artı ribaundlardaki katkıları ile takımı ivmelendirdiler. Bununla birlikte Micic’in organizasyona destek vermesi ve Simon’un son çeyrekte kritik anlarda sahneye çıkarak bulduğu ekstra skorlar Anadolu Efes’in rakibin bu kadar üst düzey üçlük yüzdesiyle oynadığı bir maçı kazanmasını sağladı. Larkin’in ne kadar önemli olduğunu biliyoruz Anadolu Efes için ama bu maçta bir kez daha gördük ki Singleton, Simon, Micic ve Dunston’ın olmadığı dönemde Pleiss’ın da etkisi çok büyük, takım kelimesinin altını çok iyi bir şekilde doldurmaya devam ediyor temsilcimiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …