Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (22.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 22.haftayı geride bırakırken tüm dünya gibi Euroleague organizasyonu ve takımlar da her maçta 41 yaşında aramızdan ayrılan süper yıldız Kobe Bryant’ı andılar. Bir kez daha iki temsilcimizin de kazanması ilekeyifler yerindeydi. Fenerbahçe Beko deplasmanda beklenenden fazla zorlandığı maçta Alba Berlin’i geçerken Anadolu Efes de zorlu Belgrad deplasmanında Kızıl Yıldız’ı yenerek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Gelin birlikte haftanın panoramasına göz ataraken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda olduğu gibi bu sezonun da en büyük şampiyonluk favorilerinden biri olan Real Madrid son haftalarda yaşadığı düşüşe 22.haftada Maccabi Tel Aviv deplasmanında dur dedi. Koç Laso’nun öğrencileri 3 maçlık mağlubiyet serisinin ardından ligin en iyi takımlarından biri olan ve Menora Mivtachim Arena’da oynadığı 10 maçının tamamını kazanmış olan Maccabi Tel Aviv’i dev uzunu Tavares ve sakatlıktan dönen Randolph’un etkili oyunları eşliğinde yenmeyi başararak liderlik yarışından kopmadı ve Barça ile temsilcimiz Anadolu Efes’e halen işin içinde olduğunun mesajını net olarak göndermiş oldu.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son 4 haftadır MVP yarışında Larkin ambargosu vardı ama bu kez Valencia‘nın Karadağlı uzunu Bojan Dubljevic sahneye çıktığı ve takımının konuk ettiği güçlü Panathinaikos karşısında elde ettiği galibiyetin yıldızı olmayı başardı. 1991 doğumlu olan 2.05 boyundkaki Çok yönlü uzun, 27 dakika sahada kalırken boyalı alanda Panathinaikos uzunlarını en çok zorlayan isim oldu. 8-9 2sayı isabeti ile 19 sayı üretirken, istatistiklerine 7 ribaund, 2 asist de ekleyerek 26 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Bojan Dubljevic celebrates - Valencia Basket - EB19

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Bojan Dubljevic (Valencia): 26 verimlilik
Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 23 verimlilik
Andrew Albicy (Zenit): 23 verimlilik
Shane Larkin (Anadolu Efes): 23 verimlilik
Anthony Randolph (Real Madrid): 23 verimlilik

Anthony Randolph - Real Madrid - EB19

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …