Güncel Haberler

Fenerbahçe Çok Kötü Oynadığı Maçı Westermann Sayesinde Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 22.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu zayıf rakibi Alba Berlin karşısında zorlansa da 70-74’lük skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla temsilcimiz 10-12 ile play-off potasına bir adım daha yaklaşırken Alba ise 7-15 ile son sıralardan kurtulamadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Kostas Sloukas 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, Gigi Datome 15 sayı, 5 ribaund ve Leo Westermann 11 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Rokas Giedraitis 14 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Landry Nnoko 11 sayı, 6 ribaund ve Martin Hermannsson 10 sayı, 2 asist, 3 top çalma ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler play-off yolundaki bu kritik maça beklenenden çok daha kötü başladı. Hücumda yine Sloukas ve De Colo arasındaki uyumsuzluk boy gösterirken sadece oyuncuların bireysel çabalarıyla skor üretebilen ve çok top kaybı yapan temsilcimiz, savunmada fena iş çıkarmasa da hücumda kısır bir devre geçirdi. İlk 20 dakikada tam 14 top kaybı yaptılar ve hiç organize olamadılar. İkinci yarı ile beraber savunma sertliğini korumanın yanı sıra özellikle Datome’yi devreye sokarak hücumda ayakta kaldılar. Son çeyrekte ise Sloukas sorumluluk takımın skoruna önemli katkı yaparken en kritik anlarda, maçın bitimine 2 dakika kalan koç Obradovic’in son çare olarak sahneye sürdüğü Westermann ise gönderdiği 2 kritik üçlükle sarı lacivertlileri ipten alan isim oldu. De Colo ve Sloukas’ın çok yorulmasıyla beraber koç Obradovic, Westermann’ın yanına Kalinic, Williams, Thomas, Vesely’i ekleyerek çok uzun bir beş denedi ve savunmada bunun karşılığını da aldı. Bu kadar kötü bir oyun sergileyen, hücumda hiç organize olamayan ve tam 19 top kaybı yapan Fenerbahçe, Fransız guardın ekstra performansı ve ikinci yarıda takım olarak ortaya konan savunmadaki direnç sayesinde play-off yolunda kritik bir galibiyet alarak yoluna devam etmeyi başardı. Ancak yine söylüyorum bu basketbol bu oyun ucu ucuna play-off bileti alınsa da hiç ama hiç olumlu sinyaller vermiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …