Güncel Haberler

Cleveland Evinde New Orleans’a Kaybetti (Cedi’den 9 sayı ve anlamlı destek)

NBA’in vasat takımlarından ikisinin karşılaşmasında Cleveland Cavaliers konuk ettiği New Orleans Pelicans‘a 111-125’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı. Bu sonuçla Pelicans deplasmanda 10-14, toplamda 19-29 ve Cavs ise içerde 6-18, toplamda 13-35 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Pelicans cephesinde Jrue Holiday 28 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 3 top çalma, 4 blok, Brandon Ingram 24 sayı, 6 asist, 2 top çalma ve J.J. Redick 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Cavs cephesinde ise Collin Sexton 24 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Kevin Porter Jr. 21 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Larry Nance Jr. 17 sayı, 11 ribaund, 7 asist, 2 top çaçlma ile direnen isimler oldular. Milli oyuncumuz Cedi Osman ise 24 dakika süre alırken 4-11 isabetle 9 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile katkı verdi.

Asıl önemli olan Cedi sayesinde Cleveland kulübünün ülkemizdeki Elazığ ve Malatya depremlerine verdiği anlamlı destekti. Cleveland Cavaliers, Elazığ’daki depreme farkındalık oluşturmak amacıyla salon panolarına “Elazığ dualarımız sizinle” ve potalara “Malatya” yazıldı.

NBA Elazığ ve Malatya’yı unutmadı

Milli basketbolcu Cedi Osman sosyal medya hesabında, “Maç boyunca panolara “Elazığ dualarımız sizinle” ve potalara “Malatya” yazıp farkındalığımıza destek veren tüm Cleveland Cavaliers organizasyonuna kalpten teşekkürlerimle. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” mesajını paylaştı.

Cedi Osman’ın deprem sonrasında Twitter hesabından yaptığı, “Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ’daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz.” paylaşımı kısa sürede karşılık bulmuştu. Daha sonra 100 doların 200 dolara yükseltildiği kampanyada Elazığ ve Malatya’da depremzedeler için 385 bin lira yardım toplanmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …