Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (19-20.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de bir çift maç haftasını daha geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes iki maçını da kazanıp formda grafiğini sürdürürken toparlanma sürecinde olan Fenerbahçe Beko ise iki maçından birini kazanabildi. Gelin birlikte basketbola doyduğumuz ve 19 ile 20.haftaların maçlarına sahne olan bu dönemin panoramasını birlikte mercek altına alalım ve ödülleri dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sfairopoulos’u göreve getirdikten sonra ilk defa bir koçun arkasında bu kadar istikrarlı ve sabırlı durmayı başaran Maccabi Tel Aviv yönetimi bunun meyvelerini bu sezon toplamaya başladı. Tam anlamıyla taş gibi bir takım kuran Yunan koç özellikle Menora Mivtachim Arena’da yıllardır taraftarları ile küs gibi olan Maccabi Tel Aviv’i adeta yeniden doğurdu. Çift maç haftasında da kendi sahalarında olmanın avantajını çok iyi kullandılar ve ilk 4 yarışındaki iki önemli rakipleri Barcelona’yı ve Milano’yu yenerek formda performanslarını sürdürdüler. Yeni transferler Reynolds ile Jackson’ın yükselen performansları ile beraber Black ve Bartolomeou gibi eksikleri aramıyorlar artık. Milli oyuncumuz Wilbekin liderliğinde hem oynadıkları kaliteli basketbol hem de yendikleri rakiplerin seviyesini düşündüğümüzde bu çift maç haftasının en iyi performans sergileyen takımı olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Anadolu Efes’in Şahane bücürü Shane Larkin tarih yazmaya ara vermeden, her maç, her hafta devam ediyor. Birleşik Amerikalı guard çift maç haftasına da damga vurdu sergilediği performanslarla. İlk maçta Milano karşısında 34 dakika sahada kalırken 4-8 üçlük isabetiyle 23 sayı üretti, istatistiklerine 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ekleyerek de 30 verimlilik puanına ulaştı. Bu rakamlar onu 19.haftanın MVP’si yapmaya yetti. Çift maç haftasının ikinci maçında, yani 20.hafta mücadelesinde ise Asvel karşısında tam anlamıyla şov yaptı Larkin. Sadece 28 dakika sahada kalmasına rağmen 6-9 üçlük isabetiyle 29 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund, 7 asist de ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak tam 45 verimlilik puanına ulaştı. Elbette bu performans onu yine haftanın MVP’si yaptı. Böylelikle Larkin 18, 19 ve 20.haftaların MVP’si olarak Euroleague tarihinde üst üste 3 kez haftanın MVP’si seçilen ilk oyuncu olmayı da başardı. Umarız bu süper yıldızı ay-yıldızlı forma ile de izleme şansımız olur!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

19.hafta

Shane Larkin (Anadolu Efes): 30 verimlilik puanı
DeShaun Thomas (Panathinaikos): 28 verimlilik puanı
Will Thomas (Zenit): 27 verimlilik puanı
Fernando San Emeterio (Valencia): 25 verimlilik puanı
Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko): 24 verimlilik puanı

20.hafta

Shane Larkin (Anadolu Efes): 45 verimlilik puanı
Mike James (CSKA Moskova): 34 verimlilik puanı
Alexey Shved ( khimki): 31 verimlilik puanı
Othello Hunter (Maccabi Tel Aviv): 29 verimlilik puanı
Tyrese Rice (Panathinaikos): 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …