Güncel Haberler

Milano, Anadolu Efes’e Hafif Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 19.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olimpia Milano‘yu 88-68’lik skorla beklenenden çok daha rahat bir şekilde yenmeyi başardı. Bu sonuçla lacivert beyazlılar 16 galibiyete ulaşarak liderliklerini sürdürürlerken, Milano ise 10 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Vasilije Micic ve Bryant Dunston’dan yoksun olan Anadolu Efes‘de Shane Larkin 23 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Chris Singleton 16 sayı ve Sertaç Şanlı 13 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Milano cephesinde ise Arturas Gudaitis 11 sayı, 7 ribaund, Michael Roll 10 sayı, 4 ribaund ve Kaleb Tarczewski 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile direnmeye çalışsalar da yeterli olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Şahane Larkin ile yoluna tam gaz devam ediyor. Yine tam kapasite dolu olan Sinan Erdem’deki müthiş atmosferde yine şaşalı bir galibiyete imza attılar. Bu kez rakip ligin dişli takımlarından biri olan koç Messina’nın Milano’suydu. Lacivert beyazlılar Micic’in yokluğunda Beaubois ile Simon’dan ekstra katkı beklerken bu katkı önce ilk yarıda Anderson’dan geldi sonra da Singleton’dan geldi. Anadolu Efes bir kez daha nasıl takım olunur nasıl tüm oyunculardan en yüksek verim alınır onu gösterdi bizlere. Özellikle ikinci yarıda Doğuş, Singleton ve Sertaç’ın savunmaya getirdiği sertlik artı enerji maçın en önemli kırılma anlarından biriydi. Sertliğe sertlikle cevap veremeyen Milano, hücumda aradığı yaratıcıyı bulamadı, Rodriguez de kararlı Anadolu Efes duvarına çarpınca ve oyundan erken kopunca çaresiz kaldılar. Larkin ise hücumda yine beklenen liderliği yaptı, en kririk yerlede göderdiği üçlükler ve verdiği akıllı paslarla Milano’nun tüm savunma dengesini alt üst etti. Anadolu Efes Euroleague GM’leri tarafından yapılan ankette de kabul gördüğü üzere gerçekten Euroleague’in izlemesi en keyif veren takımı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …