Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde 16.hafta heyecanı geride kaldı. Türkiye Kupası’na katılacak takımların belirlenmesinin ardından ilk 8 yarışındaki heyecan biraz azalmış olsa da alt sıraları yakından ilgilendiren önemli maçlar oynandı bu hafta. Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına göz gezdirelim ve tabiki haftanın ödüllerini sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Aktaş’ın göreve gelmesiyle adetan yeniden doğan Bahçeşehir Koleji, alt sıralardan kurtulabilmek adına son haftalarda büyük çaba gösterdi. Bu hafta da Johnson gibi önemli bir silahından yoksun olmasına rağmen Mathiang’ı pota altında çok iyi kullandı ve Golden liderliğinde hücumda sezonun en verimli maçlarından birini oynadılar formda Beşiktaş karşısında. Deplasmanda olmalarına rağmen direnç seviyelerini bir an bile düşürmediler ve bizlere 2 uzatmalı harika bir maç izlettiler. Bu kadar fazla yatırım yapan, eğitim odaklı bir kulüp olan Bahçeşehir Koleji’nin ligde daha iyi yerlere gelmesi basketbolumuz açısından da çok değerli. 2 uzatma sonunda Beşiktaş gibi son haftaların istim üstündeki takımlarından birini yenen Bahçeşehir alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oluyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geldiği ilk günden beri takımın lideri olan Trae Golden, koç Aktaş’ın göreve gelmesiyle de seviye atlamış durumda adeta. Son maçlarda bir çok kez neredeyse tek başına takımın skor yükünü çeken, açık alandaki organizasyonları ve ikili oyunlardaki akıllı paslarıyla başta Mathiang olmak üzere uzunları da efektif kullanan Golden, bu hafta da 2 uzatma sonunda gelen Beşiktaş galibiyetinin tartışmasız temel mimarıydı. Birleşik Amerikalı guard tam 45 dakika sahada kalırken 13-26 isabetle 37 sayı üretip, istatistiklerine 5 ribaund ve 7 asist de ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı ve bir kez daha haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Mangok Mathiang (Bahçeşehir Koleji): 33 verimlilik puanı
Trae Golden (Bahçeşehir Koleji): 31 verimlilik puanı
Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 27 verimlilik puanı
Jordan Morgan (Pınar Karşıyaka): 26 verimlilik puanı
Stevan Jelovac (Gaziantep): 26 verimlilik puanı

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Oğuz Savaş (Beşiktaş SS): 28 verimlilik puanı
Kartal Özmızrak (Darüşşafaka Tekfen): 27 verimlilik puanı
Muhsin Yaşar (Tofaş): 26 verimlilik puanı
Rıdvan Öncel (Teksüt Bandırma): 20 verimlilik puanı
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 19 verimlilik puanı

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …