Güncel Haberler

Anadolu Efes ve Müthiş Larkin Barça Deplasmanında da Parladı

Turkish Airlines Euroleague 18.hafta mücadelesinde Anadolu Efes zorlu Palau Blaugrana deplasmanında konuk olduğu Barcelona‘yı süper yıldızı Larkin önderliğinde 82-86’lık skorla geçerek sihirli sezonu bir galibiyetle daha süsledi ve liderliği de bırakmadı rakiplerine.

Temsilcimiz son çeyrekte 14-0’lık seri ile yakalansa da sonra geri dönüp maçı kazanmayı bildi. Koç Ataman son çeyrekte iki teknik faul alıp diskalifiye edildi ve son 5 dakikada yardımcı koç Yakup Sekizkök takımı yönetti.

*** Koç Ataman’ın bu kritik bölümde takımını ateşlemek için bu 2 teknik faulü de bilerek aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Vasilije Micic’den yoksun olan Anadolu Efes‘de Shane Larkin 26 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, Chris Singleton 17 sayı, 8 ribaund ve Krunoslav Simon 10 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Barça cephesinde ise Brandon Davies 20 sayı, Malcolm Delaney 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Nikola Mirotic 14 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 blok ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes bir kez daha “takım” olgusunun altını ne kadar iyi doldurduğunu gösterdi. Bu sezonki en önemli sınavlardan birinden alınlarının akıyla çıkmayı başardılar. Üstelik bu kez Dunston dışında Micic’den de faydalanamadılar. İlk yarıda dengeli bir maç izlerken Delaney’nin üçlüklerine çare bulamadık ve canımızı en çok sıkan nokta buydu. İkinci yarıda ise bu kez ilk yarı iyi önlem alıp durdurduğumuz Mirotic’in devreye girmesine engel olamadığımız gibi Kuric’in de devreye girmesine müsade ettik. Son çeyrekte Ribas, Hanga, Oriola’nın oyunda olduğu ilk bölümde çok iyi bir savunma yapan Barça, 14-0’lık seriyle geri gelip öne geçti. İşte bu anlarda ŞAHANE Larkin yine sahneye çıkarak sazı eline aldı. Hatta bu kez yanlız değildi, maçın diğer kahramanı Singleton da ona kritik şutları ve savunmadaki enerjisi ile eşlik etti. Koç Sekizkök’ün son bölümde Peters-Singleton uzun ikilisine dönmesi de maçın dönmesindeki önemli faktörlerden biriydi. Anadolu Efes nefeslerin tutulduğu bu harika mücadeleden galibiyet çıkararak hem liderliğini korudu hem de en yakın takipçilerinden biriyle farkı arttırmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …