Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde ilk yarı 15.hafta maçları ile birlikte tamamlandı. Hem alt sıraları hem de ilk 4 yarışını yakından ilgilendiren mücadeleleri izlediğimiz bu basketbol dolu haftayı gelin her zaman olduğu gibi birlikte mercek altına alalım ve tabiki haftanın ödüllerini de dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Anadolu Efes bu sezon sadece Euroleague’de değil BSL’de de şampiyonluğun en önemli, en güçlü adayı konumunda. Bu yolda da en önemli rakiplerinden biri olan, Avrupa’nın en zorlu deplasmanlarından birinde İzmir’de Pınar Karşıyaka ile karşılaştı. Beklendiği gibi çok zorlandı lacivert beyazlılar. Pınar Karşıyaka’nın Taylor liderliğinde yaptığı geri dönüş maçı uzatmaya götürürken maçın kritik anlarında ise Şahane Larkin rüzgarı esti yine, tabi Buğrahan’dan gelen ekstra katkıyı da unutmamak lazım. Singleton, Pleiss, Sertaç enerjileri ile Dunston’ın yokluğunu aratmadılar. Özetle Anadolu Efes bir kez daha komple bir takım olduğunu, ellerindeki her parçadan ne kadar iyi fayda çıkarabildiğini gösterdi.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Türk Telekom BCL’deki başarılı performansını yavaş yavaş ama geç olmadan BSL’ye de yansıtmaya başladı. Bu hafta da formda ve çıkışa geçmiş olan Bahçeşehir karşısında önemli bir galibiyete imza attılar. Bu galibiyetin mimarı ise harika performansı ile 2.18’lik dev Fransız uzun Moustapha Fall oldu. 28 dakika sahada kalan Fall tam anlamıyla iki pota altını da domine etti. 15-17 isabetle 32 sayı üretirken, 15 ribaun ve 3 asist ile de istatistik kağıdını doldurmayı başardı. Bu harika rakamları 45 verimlilik puanı ile tamamlayan Fall, son yılların en unutulmaz performanslarına imza atarak haftanın oyuncusu ödülünü de alkışlarla almış oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Moustapha Fall (Türk Telekom): 45 verimlilik puanı
RJ Hunter (Türk Telekom): 28 verimlilik puanı
Matt Lojeski (Tofaş): 24 verimlilik puanı
Bonzie Colson (Darüşşafaka Tekfen): 23 verimlilik puanı
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 23 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Berkan Durmaz (Tofaş): 22 verimlilik puanı
Sinan Sağlam (MY Afyon): 21 verimlilik puanı
Berk Demir (Darüşşafaka Tekfen): 19 verimlilik puanı
Samet Geyik (Beşiktaş SJ): 18 verimlilik puanı
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 16 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …