Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 17.hafta geride kaldı. Uzun bir aradan sonra nihayet iki temsilcimizin de galibiyetle tamamladığı bir hafta geçirdik. Anadolu Efes konuk ettiği Rus ekibi Khimki’yi rahat geçerken, Fenerbahçe Beko da beklenen reaksiyonu Pire deplasmanında Olympiakos’u farklı geçerek gösterdi. Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Panathinaikos Obradovic dönemininde sonraki en iddialı kadrolarından birini kurmuş ancak başa koç Pedoulakis gibivasat bir ismi getirerek hata yapmıştı. Ancak bu hatan çabuk döndüler ve koç Pitino’yu ikna ederek yeniden takımın başına getirdiler. Başarılı teknik adamın gelişiyle özellikle guardlar, Calathes, Rice, Fredette üçlüsü adeta seviye atladılar. Bu hafta da ilk 4 yarışındaki güçlü rakiplerinden CSKA’yı Kaliningrad deplasmanında uzatma sonunda geçmeyi başardılar. Maçı uzatmaya götüren üçlüğü kariyeri boyunca belki de tek eksisi olan şutu nedeniyle eleştirilen Calathes’den gelmesi, koç Pedoulakis döneminde fazla şans verilmeyen Mitoglou’nun enerjisi ile hem savunmada hem de ribaundlarda maçı domine etmesi Panathinaikos’un artık komple bir takım olduğunu ve şampiyonluk yolunda ciddi bir rakip olduklarını da gösteren sinyallerdi. Formda CSKA’yı Rusya’da uzatma sonunda yene Pana, haftanın en iyi takımı ödülünün sahibi.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Pitino Panathinaikos’un yeniden başına geçtikten sonra verdiği demeçlerde Nick Calathes‘in ismini Larry Bird ve Magic Johnson gibi efsanelerle bir arada tutarak biraz abartmıştı belki ama Yunan guard da Euroleague sahnesinde tıpkı bu efsanelerin NBA’de çıktığı mertebede olduğunu bir kez daha gösterdi. CSKA gibi güçlü bir rakip karşısında savunmayı çok iyi okuyan, zayıf noktaları bulan ve özellikle uzunların yaptığı her katı, her devrilmeyi pasları ile ödüllendiren, gönderdiği kritik son saniye üçlüğü ile maçı da uzatmaya götüren Calathes, tam 17 asist yapıp 40 verimlilik puanı ile tamamladığı bu maçın ardından ayakta alkışlanarak haftanın MVP’si ödülünü haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nick Calathes (Panathinaikos): 40 verimlilik puanı
Kostas Mitoglou (Panathinaikos): 34 verimlilik puanı
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 31 verimlilik puanı
Shane Larkin (Anadolu Efes): 29 verimlilik puanı
Lorenzo Brown (Kızıl Yıldız): 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …