Güncel Haberler

Obradovic: “Psikolojik Olarak Umarım Bu Galibiyet Gelecekte Çok Önemli Olur.”

Turkish Airlines Euroleague 17.hafta mücadelesinde Olympiakos’u deplasmanda yenerek play-off yolunda önemli bir galibiyet alan ve daha da önemlisi beklenen reaksiyonu gösteren Fenerbahçe Beko‘da koç Zeljko Obradovic karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun tecrübeli koçunun açıklamaları şu şekildeydi:

“Tabii EuroLeague’de ilk yarının son maçı, diğer her maç gibi bizim için çok önemli olacaktı. Takımdaki sorunlara rağmen takım ruhu ile bence çok iyi bir maç oynadık. Oynadığımız oyundan çok mutluyum. Muazzam şut attık. Ancak birçok dakikada çok akıllı oynadığımızı düşünüyorum. Agresif savunma yapmaya çalıştık. Olympiakos’a 13 top kaybı yaptırdık. Birçok maçtan sonra ribaundlarda da dengeyi sağladık.

İyi oyunlarından ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum. Psikolojik olarak umarım bu galibiyet gelecekte çok önemli olur.

Vassilis Spanoulis’i EuroLeague tarihinin en skorer oyuncusu olduğu için tebrik ederim. Bu durum yeni değil, bence herkes onun ne kadar çok çalıştığını biliyor. Şüphesiz burada olmayı hak ediyor.

Umarım sakatlığı bulunan oyuncularımız dönecekler. Ne zaman olacağını bilmiyorum ama bu şekilde oynamamız gerekiyor. Bizim için taraftarlarımızın bize güvenmeye, bizi desteklemeye devam etmesi çok önemli. Aynı zamanda yönetim, başkanımız, başkan vekilimiz de bize inanılmaz destek veriyor. Her zaman bizimle birlikteler ve bu da size sonuna kadar devam edip savaşmak için ekstra motivasyon veriyor. Tek yolu da bu.”

Takımının kısa beşlerle sahada olması ile ilgili gelen bir soruya Obradovic, şu yanıtı verdi:

“Geçen sezonun son aylarında daha kısa beşlerle bile oynadık. Herkesin sakatlığı vardı. Vesely, Datome, Kalinic, Lauvergne… Kimse yoktu ve beş guard ile oynadık. Böyle de oynuyoruz çünkü bu takım. Herkes sorunu anlıyor ve savaşmaya devam ediyor. Bu sezon takımımızda değişmesi gereken bir durumdu bu. Kısa beşle oynarken dezavantajınız var ancak avantajınız da oluyor. Bunu anlayıp doğru şekilde kullanmalısınız.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …