Güncel Haberler

Fenerbahçe 16 Üçlük İsabetiyle Olympiakos’u Yendi

Turkish Airlines Euroleague 17.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Olympiakos karşısında beklenen reaksiyonu 16 üçlük isabetiyle gösterdi ve 87-96’lık skorla kazanmayı başardı. Bu sonuçla hem temsilcimiz hem Olympiakos 6-11 oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Nando De Colo 32 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken Gigi Datome 15 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ve Kostas Sloukas 14 sayı, 4 ribaund, 9 asist, 4 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Olympiakos cephesinde ise Vassilis Spanoulis 14 sayı, 8 asist ile kariyerinin 4155. sayısına ulaşarak Euroleague tarihinin en skorer ismi oldu Juan Carlos Navarro’yu geçerek. Giorgios Printezis de 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile takımını ayakta tutan diğer isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Thomas dışındaki diğer tüm uzunlarından yoksun çıktığı maçta beklenenden çok iyi başladı. Bu başlangıcın temelinde yüksek yüzdeli üçlükler yatıyordu. Datome ve Sloukas ile başlayan üçlük yağmuruna Williams ve Melih de eşlik edince Olympiakos’un direnmesi hayli zorlaştı. İkinci yarı ile birlikte yine temsilcimizin 3.çeyrek sendromu başladı. De Colo’nun devreye girmesi ile beraber hücumda yine iyi işler çıkardık ama basit hatalar ile birlikte Olympiakos’dan üst üste gelen hılzı hücumlarla yine yakalandık. Çeyreğin sonunda De Colo yine sazı eline alıp kritik sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi. Son çeyrekte üçlükler dışında Williams ile ikili oyunları da verimli kullanmaya başlayan ve hücumda çeşitlilik konusunda olumlu sinyaller veren temsilcimiz Spanoulis’e rağmen ev sahibinin yaklaşmasına izin vermedi ve play-off yolunda çok önemli olan bu galibiyeti cebine koymayı başardı. Sloukas, Melih, Datome, Kalinic, Williams beşi Pana maçında olduğu gibi bu maçta da fark yarattı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …