Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 14.haftayı geride bıraktık. Her geçen gün ligizimin kalitesinin arttığını söyleyebiliriz. Artık her takım her takımı yenebiliyor ve bu da bizlere keyif veriyor. Bu hafta da hem alt sıraları hem de zirveyi yakından ilgilendiren bir çok maç izledik. Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Aktaş’ın göreve gelmesiyle daha derli toplu bir takım olan ve özellikle Golden’ı çok daha verimli kullanarak hücumda kendini bulan Bahçeşehir Koleji, bu hafta da zorlu Gaziantep deplasmanında kazanarak hem ilk deplasman galibiyetini aldı hem de düşme hattından kurtulabilmek adına önemli bir adım attı. Sadece Golden değil pota altında Johnson’ı da devreye sokan Bahçeşehir, hem içerden hem dışarıdan hücumd ritmini bulmuş durumda. Gaziantep karşısında da uzatmaya giden maçta çok iyi direnç gösterdiler, savaştılar ve mental olarak nasıl seviye atladıklarını kanıtladılar.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bahçeşehir Koleji‘nde yükselişin lideri olan Trae Golden bir kez daha takımını galibiyete taşırken yine harika performansı ile ayakta alkışlanmayı haketti. Uzatmaya giden maçın hem 4.çeyreğinde hem de uzatma bölümünde takımını tam anlamıyla sırtalayan yıldız guard, 45 dakika süre aldığı maçta 34 sayı, 6 ribaund, 8 asist ile 32 verimlilik puanı elde etti. Sadece attığı skorlarla değil takımını da çok iyi organize etmesiyle övgüleri toplayan tecrübeli guard kelimenin tam anlamıyla istim üstünde. Geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da en değerli oyuncu ödülünü sonuna kadar haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Trae Golden (Bahçeşehir Koleji): 32 verimlilik puanı
Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko): 30 verimlilik puanı
Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 28 verimlilik puanı
Chris Jones (FE Bursaspor): 27 verimlilik puanı
Shaq McKissic (Beşiktaş SS): 22 verimlilik puanı

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 26 verimlilik puanı
Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 22 verimlilik puanı
Kartal Özmızrak (Beşiktaş SS): 18 verimlilik puanı
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 17 verimlilik puanı
Samet Geyik (Beşiktaş SS): 15 verimlilik puanı

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …