Güncel Haberler

BSL’de 14.Haftanın Hakem Değerlendirmesi (Suat Yahyabeyoğlu)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 14.hafta geride kaldı. Her zamanki gibi takımların ve oyuncuların performansların yanı sıra hakemlerimizin performanslarını da mercek altına alacağız beraber. Şimdi gelin birlikte kalemi hakem hocası Suat Yahyabeyoğlu’na bırakalım değerlendirmeleri için.

  • Fiba ve A klasmanı hakemimiz H.C.Cihan kariyer düzenlemesi doğrultusunda düdüğü astığını açıkladı.
  • Eski A ,şimdi B klasmanı hakemimiz E.Sarı da benzer nedenlerle artık görev almayacağını duyurdu.Böylece A klasmanı sayısı 33 Ali Şakacı önemli operasyon geçirdi.B Klasmanı sayısı 66 oldu.
  • Bu hafta İTÜ-GS maçında üstelik maç sonu ve skor çok yakınken GS li oyuncu topun kendisinden çıktığını israrla belirtmesine karşın, önce topu GS ye verdiler,monitör incelemesi sonucunda ise GS li oyuncunun haklı olduğu ortaya çıktı ve topu İTÜ ye verdiler.
  • Sayıdan sonra özellikle atan takımın oyuncularının topa teması, uzağa atmaları önce uyarı,tekrarında teknik faul sebebbidir.Ancak yaklaşık 4-5 metre uzaktaki hakeme atılırsa ,nedendir bilinmez,tutulup savunma oyuncusuna verilmeye devam edilmektedir.
  • Teksüt koçu Hakan Demir maçın tamamında saha içerisinden ,üstelik Tofaş oyuncularının üç sayılık pas kanalını kapatarak oyunu yönetti.
  • Tüm spikerler ve yorumcular HATALI yürüme kelimelerini kullanmaya devam ediyorlar.
  • Bursa spor-Afyon Belediye maçı hava atışında sıçrayan oyuncular topa temas edemeden zemine çarpan top sonucu oyun devam etti.
  • Oyuncu değişim isteği yedek oyuncu tarafından masa görevlisine iletilir.Koç veya yrd. Koç tarafından değil.Koç veya yardımcısının oyuncu değişikliği istemi maalesef tüm liglerimizde görev yapan masa görevlileri tarafından kabul edilmektedir.

ANADOLU EFES-DARÜŞŞAFAKA TEKFEN MAÇI HAKEM DEĞERLENDİRMESİ

İSTATİSTİKLER/HAKEMLER Zafer Yılmaz Altuğ Köselerli Kazım Çetin
Fizik ve kondüsyon 80 80 90
Kararlarda standart uygulama 60 60 55
İşaretler ve seremoni 75 60 75
Hakem mekaniği 65 60 65
Arkadaşlarıyla eşgüdüm 70 60 60
İhlal değerendirmeleri 60 60 50
Faul değerlendirmelei 50 50 60
Maçın kontrolu 70 50 20
ORTALAMA 66,25 60 59,38

MERAKLISINA

  • Kırmızı 11 iki sayılık bölgeden şut atar, top havadayken Beyaz 33 Kırmızı 22 ye kişisel faul yapar.Bu Beyaz takımın çeyrekteki 7. Faulüdür.Top sepetten içeri girer.Karar ve uygulama.Sayı geçerli,Kırmızı 22 iki atış kullanır ve oyun devam eder.
  • Beyaz 88 üç sayılık bölgeden atış kullanır, top havadayken Beyaz 55 Kırmızı 44 e kişisel faul yapar.Beyaz takımın çeyrekteki 5. Faulüdür.Top sepetten geçer.Karar ve uygulama, sayı geçerli,Kırmızı 44 iki atış kullanır ve oyun devam eder.
  • Beyaz 88 iki sayılık bölgeden atış kullanır,Kırmızı 11 Beyaz 77 ye kişisel faul yapar,top sepetten geçer.Kırmızı takımın çeyrekte 3.faulüdür.Karar ve uygulama,sayı geçerli,Beyaz takım rakip dip çizgiden topu oyuna sokar.
  • Kırmızı 55 iki sayılık bölgeden atış kullanır,top havadayken,Kırmızı 7 Beyaz 5 e kişisel faul yapar.Kırmızı takımın çeyrekteki 3.faulüdür.Top sepetten geçer.Karar ve uygulama,Sayı sayılır,Beyaz takım dip çizgisinden oyuna başlar.
  • Kırmızı koç koşarak masa görevlisine gelir ve oyuncu değişimi isteğini bildirir.Yedek oyuncu oyuna girmeye hazır durumda gelip,değişme isteğini belirtmediği için ,koçun isteği dikkate alınıp,oyuncu değişme sesli işareti erilmez.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …