Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 16.haftayı geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes güçlü rakibi Maccabi Tel Aviv’i Sinan Erdem’de ezerken maalesef Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Valencia’ya uzatma sonunda kaybederek kötü gidişatını sürdürdü. Gelin birlikte her zamanki gibi haftanın panoramasına göz atarken ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Real Madrid çift maç haftasında ikide iki yaparak harika iş çıkardıktan sonra 16.haftada da zorlu OAKA deplasmanında da güçlü rakibi Panathinaikos’u 12 sayı farkla, net bir skorla geçerek bu sezon neden şampiyonluk en büyük favorisi olduğunu tekrar göstermiş oldu. Neredeyse tüm oyuncularından verim almayı başaran koç Laso elindeki zengin kadroyu harika kullanıyor diyebiliriz. İspanyol ekibi Euroleague’in en zorlu deplasman atmosferlerinden birinde maçı baştan sona üstün götürüp kazanarak aslında şampiyonluk yolundaki tüm rakiplerine de mesaj verdi, çünkü bu galibiyetle beraber serilerini tam 11 maça çıkardılar. 11 maçtır onlara yan bakıp da kazanabilen çıkmadı!

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligin beklentilerin altında kalmış ekiplerinden biri olan Valencia, ciddi hayal kırıklığı yaratan ve sert bir düşüş içerisinde bulunan temsilcimiz Fenerbahçe’ye konuk oldu. Koç Obradovic’in ilginç şekilde herhangi bir sakatlığı bulunmamasına rağmen Lauvergne’i kadroya almaması, yeni transfer Thomas’ın İstanbul’a maç başladıktan sonra ilk kez ayak basması ve Vesely’nin sakatlığı sarı lacivertlilerin Ahmet dışında gerçek bir 5 numara olmadan sahaya çıkmasını sağladı. Bundan en iyi faydalanan ve takımının elde ettiği galibiyetin ana mimarı olan isim de Karadağlı uzun Bojan Dubljevic oldu. Tecrübeli uzun 29 dakika sahada kalırken 30 sayı üretip, istatistiklerine 12 ribaund ile 2 asist de ekleyince tam 42 verimlilik puanına ulaştı ve tabiki haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Bojan Dubljevic (Valencia): 42 verimlilik puanı
Billy Baron (Kızıl Yıldız): 34 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Barcelona): 33 verimlilik puanı
Walter Tavares (Real Madrid): 32 verimlilik puanı
Mike James (CSKA Moskova): 28 verimlilik puanı

billy baron ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …