Güncel Haberler

Fenerbahçe Kaybetmeye Devam Ediyor…

Turkish Airlines Euroleague 16.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko uzatma sonunda konuk ettiği Valencia‘ya 98-100 yenilmekten kurtulamadı. Bu sonuçla sarı lacivertliler 5-11 olurken, Yarasalar ise 7-9 oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Valencia’da Bojan Dubljevic 30 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken Brock Motum 14 sayı, 4 ribaund ve Jordan Loyd 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde Nando De Colo 31 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Luigi Datome 20 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Derrick Williams 20 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma ile direnseler galibiyeti getiremediler.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler canımızı sıkmaya ve basketbolseverleri üzmeye devam ediyorlar. Valencia karşısında Lauvergne’in sürpriz şekilde kadroda yer almaması, Vesely’nin sakatlığı ve yeni transfer Thomas’ın doğal olarak forma giymemesi ile Fenerbahçe’nin tek uzunu Ahmet’ti kadroda. Koç Obradovic son yıllarda takımı başarıya götürürken genelde maç içlerinde dönemsel olarak kullandığı kısa beşi bu kez maça başlarken kullandı, Datome, Kalinic, Williams üçlüsüyle. Aslında Sloukas ve De Colo liderliğinde bu üçlü maçın ilk yarısında çok iyi iş çıkardı ve pota altında rakibin fiziksel üstünlüğünü de kullanmasına izin vermedik. İkinci yarı De Colo, Sloukas ve Datome’nin yanı sıra kenardan gelen Dixon’un da hücuma katkısıyla farkı çift hanelere kadar çıkarmayı başardı temsilcimiz. Ancak son çeyrekte koç Obradovic’in Ahmet’i inatla kenarda tutması, Valencia’nın hücum ribaundları ve Dubljevic’in pota altında bulduğu sayılarla ayağa kalkıp maça yeniden girmesini sağladı. Son bölümde yaptığımız basit hatalarla öne de geçti Valencia ama bitime 0.4 saniye kala Datome’nin kenar oyundaki akıllı pası ve De Colo’nun tipiyle maçı uzatmaya götürdük. Uzatma bölümüne de yine çok iyi başladık, Datome, De Colo, Dixon üçlüsünün etkinliği ile farkı açmaya başladık. Ancak Kalinic ve Datome’nin savunmada yorulmaları ve koç Obradovic’in yine inatla Ahmet’i kullanmaması ile birlikte hücumda ribaundlarıyla farkı eriten Valencia son saniyelerde Sloukas’ın yaptığı basit hatalar ve gereksiz faullerle birlikte öne de geçmeyi başardı. De Colo ve Sloukas gibi Euroleague’in en zeki guardlarından ikisinin aynı anda sahada olduğu uzatmanın son bölümünü çok kötü oynayan Fenerbahçe, bitime saliseler kala yine bir hücum ribaunduyla elindeki maçı vermiş oldu. Anadolu Efes’in verdiği keyfin aksine sarı lacivertliler bu sezon canımızı acıtmaya devam ediyor ve sadece oyuncular değil, koç Obradovic de ne kadar formsuz olduğunu bu maçta verdiği kararlarla da tekrar gösterdi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …