Güncel Haberler

Ataman: “İşimiz Şov Yapmak Değil, Maç Kazanmak!”

Turkish Airlines Euroleague sahnesinde konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’i farklı yenen Anadolu Efes‘de koç Ergin Ataman maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in başarılı koçunun açıklamaları şöyleydi:

“İlk yarıda hazırlandığımız gibi çok agresif başlamadık. Wilbekin’e kolay sayı şansları tanıdık ve ilk çeyrekte kolayca 9 sayı buldu. Daha sonra strateji değiştirdik ve onun üzerinde baskı kurması için Doğuş Balbay‘ı sahaya attık. Hücumda Beaubois’yı kullanmaya başladık çünkü özellikle Larkin ile oynadığımız ikili oyunlarda Zoosman ile agresif oynadılar ve ikili sıkıştırma yaparak Larkin’in kendi yoluyla sayı bulmasına izin vermediler. Beaubois’nın da bugün eli çok sıcaktı. Şutlarını buldu ve skor attı. Bu sistemde devam ettik. İkili oyunlarda Krunoslav Simon‘u kullanıp Wilbekin’in üzerine hücum ettik. Böylece kolay sayılar bulduk. Savunmada da planımız, onun üzerine oynamaktı. Maçın kontrolünü ilk yarıda değiştirdik. Sonra ikinci yarıda daha agresif başladık. Topu çaldık. Beaubois çok agresifti. Daha sonra adam değişmeli savunmaya geçtiklerinde Micic de oyuna dahil oldu. Singleton bir kez daha ribaundlar ve savunmada çok büyük mücadele verdi. Keza uzunlarımız da… Evet, Sertaç ve Tibor hatalar yaptı ve bunlar normal. Bazı sorunları var, Othello Hunter’dan daha yavaşlar ama yine de sayılarını buldular ve maçı 20 sayı farkla kazandık. Bizim için kazanılması çok önemli bir maçtı. Aynı zamanda fark da önemliydi ve başarılı olduk.”

Bryant Dunston‘ın geri dönüş süreciyle ilgili Ataman şöyle konuştu:

“Dunston İstanbul’da. Zannediyorum Türkiye Kupası zamanı döner, öyle düşünüyorum. En az 5-6 maç daha oynamayacak. Esas Dunston’ı EuroLeague playofflarına hazırlayarak devam edeceğiz. Moerman her geçen gün antrenmanlarda daha iyiye gidiyor. Moerman’a daha fazla rol vermeye çalışacağız. Bu şekilde devam edeceğiz.”

Maçın sonunda aradaki yüksek farka rağmen Alec Peters’ın hatasına gösterdiği tepkiyle ilgili ise Ataman şu ifadeleri kullandı:

“Peters 20 sayı fark var dese haklı olduğu bir nokta yok çünkü maçtan önce atabileceğimiz kadar fazla fark atmayı planlıyorduk. Onun için her top bizim için önemli. Bir de Peters’ın maç içindeki performansı beni bugün mutlu etmedi. Singleton evet çok dakika alıyor, onun yerine çok katkı veriyor ama bu basketbol. Bazı maçlar 25 dakika oynarsınız, bazı maçlar 7-8 dakika. O agresifliği oynadığı dakikalarda görmediğim için ve son pozisyonda da ribaund pozisyonunu verip sayıyı yerken geri çekildiği için ona kızdım. Süre dolmuş, sayı olmamış. Bizim için her sayı önemli. Bunu CSKA Moskova maçında gördük. O maça çok rahat çıktık, nasılsa kazanacağız diye. Kulüp olarak takım olarak mücadeleden çok şov kısmına önem verdik ama gördük ki işler bazen ters tepebiliyor. Onun için bizim işimiz şov yapmak değil, baskı kurup maç kazanmak. Bunu da sağlayacak en önemli unsur oyuncuların mücadelesi. Onun için Peters’a kızdım. Bugün de gördüğünüz gibi maç boyunca çok agresiftim. Bizim burada bu agresifliği yaratmamız lazım. Bazen NBA takımı gibi oynadığımızı söylüyorum ama bunu oyuncularımı övmek, oynadığımız basketbolu geliştirmek için söylüyorum ama bunu NBA’deki maçlar gibi şov yapalım diye söylemiyorum. Bizim burada müthiş bir taraftarımız var, her maç salon doluyor. Ama daha agresif olmamız lazım. Şovu değil agresifliği, sertliği hep beraber düşünmeliyiz. Peters’a maç sonunda onun için kızdım.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …