Güncel Haberler

Anadolu Efes Şov Yaparak Maccabi’yi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 16.hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği MaccabiTel Aviv‘i ikinci yarıdaki muhteşem oyunu eşliğinde 99-79’luk skorla yenmeyi başardı. Bu sonuçla lacivert beyazlılar 13-3 olurken Maccabi ise 11-5 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Rodrigue Beaubois 22 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, Vasilije Micic 23 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Krunoslav Simon 19 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Black, Wolters, Jackson gibi önemli isimlerinden yoksun olan artı maç içerisinde sakatlanarak kenara gelen Wilbekin’den uzun bir süre faydalanamayan Maccabi Tel Aviv cephesinde ise Jake Cohen 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Scottie Wilbekin 12 sayı ve Angelo Caloiaro 10 sayı, 6 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague’in en iyi hücum eden takımı Anadolu Efes en iyi savunma takımı Maccabi Tel Aviv karşısında beklendiği gibi maçın başında zorlandı. İsrail ekibinin değişmeli ve bol tuzaklı savunması karşısında Larkin üretimde zorlandı. Bu bölümde bocalayan Larkin beklentilerin altında kaldı. Ama oyunu forse etmedi ve Simon’un liderlik yaparak sazı eline almasına izin verdi. İkinci çeyrekte Hırvat yıldız tam anlamıyla içerden dışarıdan skor üretip, asistleri ile de takım arkadaşlarını devreye soktu. Doğuş da savunmadaki enerjisi ile ona eşlik etti. 2.çeyreğin son bölümünde artı 3.çeyrekte ise sahneye Beaubois çıktı ve Simon’dan bayrağı aldı. Fransız şutör 3 sayı çizgisi gerisinden harika işlere imza atarken Micic de son haftalardaki uykusundan uyandı ve hem takımı çok iyi organize etti hem de alıştığımız skor katkısını vermeye başladı. Eksikleri nedeniyle dar rotasyonla oynayan Maccabi’nin savunması 3.çeyrekte tamamen kırıldı ve farkı açan Anadolu Efes’te Larkin de rahatlayıp skora katkı vermeye başlayımca temsilcimiz beklediğinden çok daha kolay bir galibiyete imza atarak liderlik yarışındaki iddiasını sürdürdü. Bir kez daha keyif ENFES bir Anadolu Efes izledik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …