Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 13.haftayı da geride bıraktık. Hem zirvedeki yarışı hem de alt sıralardaki çetin mücadeleyi yakından ilgilendiren bir çok önemli mücadele izledik. Gelin birlikte haftanın panoramasını çıkarırken ödülleri de alkışlarla sahiplerin ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sadece ligimizin değil Euroleague’in de en güçlü şampiyonluk adaylarından olan Anadolu Efes belki de BSL’nin en zorlu deplasmanlarından biri olan Bursa’da dişli rakibi Tofaş’ı da 72-83 ile yenerek bu haftanın en kritik galibiyetine imza attı. Larkin ve Micic’den çok az katkı aldıkları bir maçta son haftalarında formda ismi Simon yine sahneye çıkarak takımına liderlik etti. Singleton, Sertaç, Doğuş ve Tolga gibi rol oyuncularından en yüksek verimi alan Anadolu Efes ne kadar geniş bir rotasyona sahip olduğunu ve rotasyonu da ne kadar iyi kullandığını tekrar hatırlattı herkese. Lacivert beyazlılar BSL’nin açık ara en güçlü şampiyonluk favorisi konumunda.

anadolu efes ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Aktaş’ın göreve gelmesiyle Bahçeşehir Koleji‘nde pozitif bir hareketlenme gördük. Özellikle kendi sahalarında hem Europe Cup hem de BSL’de üst üste iyi sonuçlar aldılar. Bu başarılı sekansın en önemli mimarlarından biri de kuşkusuz takımın lideri Trae Golden‘dı. Tecrübeli guard bu hafta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta takımının İTÜ’yü geçmesinde başrolü oynadı. Uzatmaya giden maçta 43 dakika sahada kalan tecrübeli guard 41 sayı, 7 ribaund, 10 asist ile 39 verimlilik puanına ulaştı. Bu harika bir performansla galibiyeti getirirken haftanın en değerli oyuncusu ödülünü alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Trae Golden (Bahçeşehir Koleji): 39 verimlilik puanı
Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 31 verimlilik puanı
Aaron Harrison (Galatasaray DS): 26 verimlilik puanı
Moustapha Fall (Türk Telekom): 25 verimlilik puanı
Talib Zanna (MY Afyon Bld. Spor): 25 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Sinan Güler (Darüşşafaka Tekfen): 21 verimlilik puanı
Erdi Gülaslan (MY Afyon Bld. Spor): 18 verimlilik puanı
Muhammed Baygül (Türk Telekom): 15 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 14 verimlilik puanı
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 14 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …