Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (14-15.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de bir çift maç haftasını daha geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes iki maçtan birini kazanırken kötü durumda olan Fenerbahçe Beko iki maçını da kaybederek düşüşünü sürdürdü. Gelin birlikte basketbola doyduğumuz ve 14 ile 15.haftaların maçlarına sahne olan bu dönemi birlikte mercek altına alalım ve ödülleri dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun ilk yarısını tamamladığımız bu günlerde artık zirve yarışında yer alacak takımlar da netleşmeye başladı. Son yıllarda Final Four’un ve şampiyonlukların abonesi haline gelmiş olan başarılı İspanyol ekibi Real Madrid, bu çift maç haftasını da en iyi geçiren takımlardan biriydi ki bu sonuçlarla da zirve yarışında kopmadılar. Önce evlerinde ligin dişli rakiplerinden Milano’yu 76-67 ile sonra da zorlu deplasmanlardan biri olan Fernando Buesa’da şiddetle galibiyete ihtiyacı olan bir diğer İspanyol ekibi Kirolbet Baskonia’yı tam 22 sayı farkla ezip geçtiler. Llull’un yokluğunu takım olarak sergiledikleri verimli performansla ve daha da önemlisi artan savunma sertliği ve dirençleri ile kapatmayı başardılar. Koç Laso’nun öğrencileri bir kez daha ne kadar komple bir takım olduklarını ve neden şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını gösterdiler.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminin en ses getiren transferlerinden biri olan ve yeteneği tartışılmaz bir skorer olan Mike James, takımı CSKA Moskova ile hedeflediği zirve yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takıma sadece skor anlamında değil diğer alanlarda da destek olan James, çift maç haftasındaki iki karşılaşmada da oyunu forse etmek yerine kendisine gelmesini bekledi ve her geldiğinde hazır bir şekilde ondan beklenen skor katkısını yaptı. Hiç çekinmeden sorumluluk alan ve el yakan topları yüksek yüzdeyle kullanan James, Kızıl Yıldız karşısında sadece 23 dakika sahada kalırken 29 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve 0 top kaybıyla 32 verimliliğe uaşırken, zorlu deplasmanda Anadolu Efes karşısında ise 32 dakika sahada kalıp 28 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve sadece 3 top kaybıyla 36 verimliliğe ulaştı. Kariyerinin en olgun dönemini geçiren ve koç Itoudis ile çok iyi bir sinerji yakalayan James’i izlemek gerçekten büyük bir keyif. Alkışlarla çift maç haftasının en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

14.hafta
Mike James (CSKA Moskova): 32 verimlilik puanı
Georgios Printezis (Olympiakos): 29 verimlilik puanı
Jimmer Fredette (Panathinaikos): 26 verimlilik puanı
Greg Monroe (Bayern Munich): 25 verimlilik puanı
Bojan Dubljevic (Valencia): 25 verimlilik puanı

15.hafta
Mike James (CSKA Moskova): 36 verimlilik puanı
Lorenzo Brown (Kızıl Yıldız): 32 verimlilik puanı
Mateusz Ponitka (Zenit): 29 verimlilik puanı
Stefan Jovic (Khimki): 29 verimlilik puanı
Adam Hanga (Barcelona): 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …