Güncel Haberler

Obradovic: “Müthiş Bir Fırsat Kaçırdık.”

Turkish Airlines Euroleague 14.hafta mücadelesinde Panathinaikos’a seyircisi oynanan deplasmanda kaybeden temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘da koç Zeljko Obradovic karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun tecrübeli koçunun açıklamaları şöyleydi:

“Oyuncularımızı her şekilde hazırlamaya çalışıyoruz ama şu ana kadar oynadığımız her maçta olduğu gibi üçüncü çeyrekte inanılmaz şeyler oldu. Maçı kaybetmemizin sebebi de bu. Müthiş bir fırsat kaçırdık.

Bir türlü yol kat edemiyoruz. Antrenmanlarla maç performansımız çok farklı. Aslında her şey çok net ama hücumda ve savunmada neler yapmamız gerektiğini bir türlü anlayamıyoruz. Bu şekilde devam edersek ve bu şekilde oynarsak daha da zorlanacağız.

İster inanın, ister inanmayın ben sabah 9’dan akşam 11’e kadar salondayım. Gerçekten başka ne yapabileceğimi bilmiyorum. Bilmiyorum. Çünkü idmanlarımız, maçta oynadığımızdan çok daha iyi oluyor. Dolayısıyla iyi bir örnek: 4’e 1 hücumda basit sayı varken top kaybı yapıyoruz.

Seyircisiz oynamak, basketbolda olabilecek en kötü şey. Umarım bir daha hiçbir sahada böyle bir durum olmaz. Bu, sevdiğimiz rekabet seviyesi için düşünmemiz gereken bir konu çünkü insanlar olmadan hiçbir anlamı yok. Bazı kurallar var ve bu kurallar yüzünden maçın bugün seyircisiz oynanmasına karar verildi. Bunu başta kulüp sahipleri ve EuroLeague olmak üzere herkesle tartışmalıyız. Bu iyi değil. Salonlarımızda basketbolu seven insanların bizim için orada olmasını istiyoruz. Ayrıca koç Pitino’nun da söylediklerini duydum ve benim için de seyircisiz oynamak büyük sürpriz oldu. Otelimize 30-40 kişi geldi Türkiye’den ve çoktan gelmişlerdi. Otel, uçuş, maç bileti her şeyin parasını vermişlerdi ve artık maça gelme ihtimalleri yoktu. Dediğim gibi, umarım bir daha böyle bir şey olmaz çünkü ben insanların burada basketbolu ne kadar sevdiklerini biliyorum.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …