Güncel Haberler

Fenerbahçe OAKA’da Panathinaikos’u Salladı Ama Yıkamadı

Turkish Airlines Euroleague 14.hafta mücadelesinde “sessiz” maçta temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Panathinaikos‘u salladı ama yıkamadı. Sarı lacivertliler direnese de rakibine 81-78 ile kaybetmekten kurtulamadı. Bu sonuçla Pana 9-5 olurken sarı lacivertliler ise 5-9 oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Pana’da Jimmer Fredette 22 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, Nick Calathes 15 sayı, 6 ribaund, 8 asist ve DeShaun Thomas 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getirdiler.

Fenerbahçe Beko‘da ise Kostas Sloukas 15 sayı, 5 ribaund, 8 asist, Nando De Colo 13 sayı, 2 asist, 2 top çalma ve Joffrey Lauvergne 11 sayı, 4 ribaund ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Panathinaikos’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maça temsilcimiz yapılabilecek en büyük hatalardan biriyle başladı. Sloukas’ın Calathes üstündeki savunması yumuşak kaldı ve maestro takımını çok iyi yöneterek tempoyu ilk dakikalardan takımının lehine çevirdi. Bunun üstünde çemberi de iyi koruyamadı temsilcimiz ve fark açılmaya başladı ilk bölümden. Koç Obradovic’in kısa beşleri takıma enerji getirirken Lauvergne’i pota altında etkili kullanan ve Melih ile Datome’yi de devreye sokan sarı lacivertliler saoyunma odasına girerken maça ortak olup öne de geçmeyi başardılar aslında. Ancak ikinci yarıyla beraber hücum ribaundları hastalığı tekrar boy gösterdi temsilcimizde. Savunmada harcanan emekler Pana’nın ikinci şans sayıları ile boşa çıkmaya başlayınca ve Fredette’nin skorer oyunu ile devreye girmesiyle temsilcimizin direnci kırıldı, farkı 8 sayıya kadar çıkardı Pana. Son çeyrekte Westermann organizasyonu çok iyi yaparak takımının geri dönüşüne liderlik etti. Pota altını iyi kullanan temsilcimiz maça ortak oldu. Son bölümde Sloukas ve Fredette bolca çizgiye gittiler, hatasız oynadılar. Maçın son topunda De Colo’nun şutunda hakemlerin faul kararı vermemesi ise maçın direkt sonucuna etki eden bir hata olarak kayıtlara geçti diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …