Güncel Haberler

Türk Derbisinde Gülen Taraf Anadolu Efes Oldu

Turkish Airlines Euroleague 13.hafta mücadelesinde, Türk derbisinde, Anadolu Efes konuk olduğu Fenerbahçe Beko‘yu 73-81’lik skorla geçerek 11. galibiyetine ulaştı ve liderliğini korudu. Fenerbahçe ise 5 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Krunoslav Simon 22 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Shane Larkin 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Sertaç Şanlı 15 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Derrick Williams 16 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma, Nando De Colo 13 sayı, 3 asist, 2 top çalma ve Kostas Sloukas 12 sayı, 6 ribaund, 7 asist ile direnseler de galibiyet için yeterli olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes fırtınasını Ataşehir’deki atmosfer, koç Obradovic ve Sloukas liderliğindeki Fenerbahçe kadrosu da durduramadı. Aslında sarı lacivertliler maça çok iyi bir giriş yaptılar ve ilk yarı boyunca yaptıkları akıllı ikili sıkıştırmalarla Larkin’in devreye girmesini engellediler ki hücumda da Williams’dan gelen ekstra üçlüklerle ritm buldular. Ama Anadolu Efes de bu savunmaya iyi hazırlanmış ve Simon ile Micic’in organizasyonları ile ikili oyunlarda devrilen uzunları çok verimli kullanarak skorda kaldılar. Ayrıca onlar da Micic’in baskısı ile Sloukas’ın devreye girmesini engellediler ilk yarıda. İşin rengini değiştiren ise soyunma odasından agresif bir dönüş yapan Larkin oldu. Formda skorer hem savunmada çaldığı toplarla takımının temposunu arttırdı hem de ilk yarıda bulamadığı üçlükleri de bularak skora katkı vermeye başladı. Simon’un da skora katkı vermesi ile Anadolu Efes 3.çeyrekte farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte Sloukas üçlükleri ile ateşi yaktı sarı lacivertliler adına. Datome de sahneye çıkıp ona eşlik etmeye başlayınca farkı tek hanelere indirdi ev sahibi. Ancak son çeyrekte yine Larkin ile hamleyi yaptı, sarı lacivertliler de yine birebirde ona önlem alamadılar. Simon da gerek iki pota altında da aldığı ekstra ribaundlar gerekse hücum organizasyonlarına liderlik etmesi ile x-faktör olarak galibiyetin mimarı oldu. Anadolu Efes bir kez daha Larkin liderliğinde takım olarak harika bir basketbol oynadı ve zorlu Ataşehir deplasmanında da kazanarak liderliğini sürdürdü.

İKİ TAKIMIMIZI DA BİZLERE İZLETTİKLERİ BU KALİTELİ VE KEYİFLİ MÜCADELE İÇİN AYAKTA ALKIŞLIYOR, YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM KOÇLARA DA TÜM OYUNCULARA DA.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …