Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 12.hafta geride kaldı ve yine temsilcilerimiz yüzlerimizi güldürdüler. Anadolu Efes İspanya’da kazanırken, Fenerbahçe Beko da evinde oynamanın avantajını iyi kullandı. Gelin birlikte keyifli mücadelelere sahne olan haftayı mercek altına alırken her zamanki gibi ödüllerimizi de dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcimiz Anadolu Efes enfes işler yapmaya devam ediyor. Larkin liderliğinde koç Ataman’ın koçluğunda takım olgusunun altını tam olarak dolduran lacivert beyazlılar Dunston gibi değerli bir silah yokken Sertaç ile Pleiss’ın devreye girmesiyle beraber yollarına tam gaz devam ediyorlar. Fernado Buesa deplasmanında da hiç geri adım atmadılar, kendi oyunlarından hiç ödün vermediler. Pota altında Sertaç’ın devleştiği ve Larkin’in yine skor yükünü çektiği maçta Baskonia gibi dişli bir rakibi kendi taraftarları önünde 77-102 gibi dikkat çekici bir skorla geçmeyi başardılar ve yine 100 sayıyı aşarak Euroleague’in en formda en iyi takımlarından biri olduklarını tekrar gösterdiler. Bu performansları ile de haftanın takımı ödülünü fazlasıyla hakettiler.

baskonia anadolu efes ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sarı lacivertliler çok zor bir dönemden geçiyorlar. Her ne kadar De Colo, Westermann, Kalinic üçlüsü sakatlıklarını atlatıp geri dönüş olmuş olsalar da henüz hazır değiller ve daha da önemlisi takımın ruhani lideri Vesely de bir süre daha takımla beraber olamayacak. İşte bu noktada beklenen lider, olması gerektiği gibi, belki de en çok ihtiyaç duyulan anlardan birinde sahneye çıktı. Evet Yunan maestro Kostas Sloukas‘dan bahsediyorum. Fenerbahçe Beko‘nun ilk yarıda iyi oynayıp üstünlüğü ele geçirdiği anlarda da ikinci yarı düşüp geri kalktığı anlarda da hep organizasyonların başında o vardı, takım arkadaşlarını oyuna sokan, enerjisi ve aynı zamanda soğuk kanlılığı ile galibiyeti getiren o oldu. Uzatmaya giden maçta 41 dakika sahada kalan Sloukas 5-6 2sayı, 13-13 serbest atış ile 23 sayı üreterek, 3 ribaund, 10 asist ile 39 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünü de fazlasıyla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko): 39 verimlilik puanı
Shane Larkin (Anadolu Efes): 37 verimlilik puanı
Tyrese Rice (Panathinaikos): 33 verimlilik puanı
Nikola Mirotic (Real Madrid): 30 verimlilik puanı
Lorenzo Brown (Kızıl Yıldız): 29 verimlilik puanı

rice olympiakos ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …