Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 10.hafta programını da geride bıraktık. Hem alt sıraları hem de liderlik yarışını yakından ilgilendiren birbirinden keyifli ve iyi mücadeleler izledik. Şimdi gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken ödülleri de dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligin zirvesini ilgilendiren zorlu mücadelede Pınar Karşıyaka, güçlü rakibi Fenerbahçe Beko’yu konuk etti. Sezon başından beri takım olarak tüm taşları yerine oturtan ve istikrarlı savunması ile dikkatleri çeken, alkışları toplayan, evinde hatasız yoluna devam eden Pınar Karşıyaka koç Sarıca liderliğinde Fenerbahçe’yi harika savunması ile dize getirmeyi başardı. Koç Sarıca da koç Obradovic karşısındaki başarılı performansını devam ettirdi. İzmir temsilcisi baskılı savunmasını maç boyu istikrarlı bir şekilde sürdürürken De Colo ve Vesely gibi bireysel anlamda savunmayı çözebilecek silahlarından yoksun olan sarı lacivertlileri çaresiz bırakmayı başardı. Fenerbahçe’yi yenmenin dışında sadece 57 sayıda tutmak da kesinlikle ayakta alkışlanacak bir performanstı. Haftanın takımı ödülünü sonuna kadar hakederek kazandı Pınar Karşıyaka.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Karşıyaka’nın Fenerbahçe’yi yendiği bir haftada olduğumuz için Arel Üniversitesi Büyükçekmece‘nin 13 sayı geriden gelerek Telekom’u son topta yenmesi gölgede kalmış oldu. Ama bu önemli galibiyeti getiren son saniye basketinin sahibi Kenny Hayes‘i unutmak olmazdı. Tecrübeli skorer sadece bitirişiyle değil maç boyu sergilediği performansla da işin buraya gelmesinin öne çıkan mimarıydı. Hayes, 39 dakika sahada kalırken 25 sayı, 8 asist, 26 verimlilik puanıyla haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Jordan Theodore (Beşiktaş SS): 28 verimlilik
Kenny Hayes (AÜ Büyükçekmece): 26 verimlilik
Emanuel Terry (Teksüt Bandırma): 26 verimlilik
Jordan Morgan (Pınar Karşıyaka): 24 verimlilik
Shane Larkin (Anadolu Efes): 23 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Samet Geyik (Beşiktaş SS): 20 verimlilik
Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 17 verimlilik
Cevher Özer (OGM Ormanspor): 15 verimlilik
Alperen Şengün (Teksüt Bandırma): 14 verimlilik
İsmail Cem Ulusoy (Gaziantep): 13 verimlilik

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …