Güncel Haberler

Galatasaray Ayrılan Moore’un Yerine Takviye Yaptı

7DAYS EuroCup ve ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde yoluna tam gaz devam eden Galatasaray Doğa Sigorta, ailevi nedenlerden dolayı karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı Ben Moore’un yerine takviye yaptı.

Moore’un yerini Alex Poythress ile doldurdu sarı kırmızılılar. Çin’in Jilin Northeast Tigers takımı il anlaşan ancak henüz forma giymemiş olan Birleşik Amerikalı forvet 2017’de Philadelphia 76ers, 2017-18’de Indiana Pacers, 2018–19’da Atlanta Hawks formasıyla 52 NBA maçına çıktı, 10.9 dk, 3.8 ayı, 2.3 ribaund, 0.5 asist ortalamaları tutturmuştu.

2.06 boyunda olan 1993 doğumlu NBA patentli Poythress geçtiğimiz sezon G-League’de de 23.7 sayı, %30.0 3 sayı, 9.7 ribaund, 2.7 asist gibi etkileyici istatistiklere imza atmıştı. Çok yönlü bir hücum silahı olan Birleşik Amerikalı forvet, hem 3 hem de 4 numarada ters eşleşmeler yaratıp rahat skor üretebilen bir isim. Alçak postta etkili olabildiği gibi çabuk ayakları ve yüzü dönük adam geçebilmesi artı dış şutları ile de skora katı verebilen bir silah. Ayrıca atletik özellikleri ve hücum ribaundlarındaki katkısı ile sarı kırmızılı taraftarları da heyecanlandıracak bir isim olduğunu söyleyebilirim. 2016 Kentucky çıkışlı olan Poythress, savunmada da adam değişmelerde kısanın karşısında iyi kalabilen bir uzun. En önemli eksisi ise kariyerinde daha önce Avrupa tecrübesi olmaması. Ama koç Erdoğan’ın bu tarz oyunculara nasıl sınıf atlatabildiğini de Hayes ve Harrison örneklerinde net olarak görmüştük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …