Güncel Haberler

Anadolu Efes Bayern’i Ezdi Geçti! (Larkin Şov Rekora Dönüştü)

Turkish Airlines Euroleague 11.hafta mücadelesinde Bayern Munich‘i konuk eden Anadolu Efes, Larkin muhteşem şovunu rekorla süslediği maçı 104-75 ile kazanmayı başardı. Bu sonuçla temsilcşmiz 9.galibiyetine ulaşırken Bayern ise 4 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Shane Larkin 5-7 2sayı, 10-12 3sayı ile 49 sayıya ulaşırken Euroleague tarihinde bir maçta en fazla skor üreten oyuncu ünvanının da sahibi oldu. Larkin aynı zamanda istatistiklerine 2 ribaund, 5 asist de ekleyerek tam 53 verimlilik puanına ulaştı.

Resim

Anadolu Efes‘de Larkin dışında Sertaç Şanlı 17 sayı, 2 ribaund, 2 blok ve Chris Singleton ile Tibor Pleiss da 10’ar sayıyla takımlarına destek oldular.

Bayern cephesinde ise Vladimir Lucic 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Danilo Barthel 11 sayı, 3 ribaund ile takımları adına çift haneli skor katkısı verebilen yegane 2 isim oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes bir kez daha gösterdi ki istikrar ve sistem kadar bireysel yetenekler de günümüz basketbolunda çok önemli. Lacivert beyazlılar Dunston’ın olmadığı ve Micic’den hiç skor katkısı alamadıkları bir maçta Larkin’in sahneye çıkması ve alev almasını çok ama çok iyi kullandı takım olarak. Sertaç pota altında Dunston’ı aratmazken takım olarak tüm parçalar da Larkin’i daha çok devreye sokarak yıldız oyuncunun 49 sayıya ulaşmasında ve Euroleague rekorunu kırmasında büyük bir destek verdiler. Geçtiğimiz sezona sakatlıklarla başlayan Larkin bu kez harika bir sezon girişi yaptı ve geçen sezonun sonunda bıraktığı yerden tam gaz devam ediyor. Koç Ataman başta olmak üzere takımın tamamının ona güvenmesi ve maç sonunda çok kötü oynayan Micic’in de keyfinin yerinde olması, hep beraber Larkin’i ve galibiyeti kutlamaları da işlerin ne kadar yolunda olduğunun bir diğer göstergesiydi. Anadolu Efes hep söylediğim gibi kadroyu korumanın ve doğru takım kimyası ile yola devam etmenin ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Alkışlar başta Larkin olmak üzere tüm Anadolu Efes takımına ve koç Ergin Ataman’a tabiki.

1- LARKIN’IN TARİHE GEÇEN PERFORMANSI:

2- MAÇIN ÖZETİ:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …