Güncel Haberler

Fenerbahçe Nihayet Fenerbahçe Gibi Oynadı!

Turkish Airlines Euroleague 10.hafta mücadelesinde deplasmanda Asvel Villeurbanne‘e konuk olan Fenerbahçe Beko nihayet Fenerbahçe gibi oynayarak 72-88’lik skorla sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla temsilcimiz 3. zaferine imza atarken Fransız ekibi ise 5 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Vladimir Stimac kenardan gelerek ürettiği 21 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin mimarı olurken Derrick Williams 17 sayı, 6 ribaund, 4 blok ve Ali Muhammed 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile diğer etkili isimler oldular.

Asvel cephesinde ise Livio Jean-Charles 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist, David Lighty 18 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ve Tonye Jekiri 12 sayı, 3 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler nihayet bildiğimiz basketbolu sahaya yansıtmayı başardılar ve sahanın iki alanında da takım olarak ortaya koydukları enerjik, istekli, agresif oyunun karşılığını alarak farklı bir galibiyetle çift maç haftasını galibiyetle kapattılar. Williams maçın ilk anlarından itibaren enerjisi ve agresfiliği ile takım arkadaşları ile ateşi yakıp ortamı hazırlarken kenardan gelen Stimac ile Dixon da bu ortamı çok iyi değerlendirip tecrübeleri ile takıma liderlik eden isimler oldular. Koç Obradovic uzun bir aradan sonra molalarda oyuncularını eleştirmektense alıştığımız gibi detaylara, set anlatımlarına geçmişti, bu da sarı lacivertlilerin seviye atladığının bir göstergesiydi elbette. Vesely’nin hiç süre almadığı ve De Colo ile Westermann’ın kadroda yer almadığı Fenerbahçe’nin mental olarak silkelenip kendisine gelmesi ve Asvel gibi zor bir deplasmandan rahat bir galibiyet çıkarması, daha da önemlisi sergiledikleri savaşçı karakter ilerki haftalar için yeniden umut ışıklarını yakmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …