Güncel Haberler

Anadolu Efes Zorlu Asvel Deplasmanından Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 8.hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes zorlu deplasmanda Asvel Villeurbanne‘i Larkin ve Micic’in etkili oyunu ile 84-90 yenmeyi başardı. Bu sonuçla lacivert beyazlılar 7.galibiyetlerini elde ederken Asvel ise evindeki ilk mağlubiyetini alırken 5 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Vasilije Micic 16 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ve Shane Larkin 19 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile yine takımlarını sırtlarlarken Rodrigue Beaubois da 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile x-faktör oldu. Dunston’ın yokluğunda Sertaç Şanlı’nın da 15 sayı, 5 ribaundluk performansı alkışları haketti.

Asvel cephesinde ise Tonye Jekiri 12 sayı, 5 ribaund, Jordan Taylor 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Livio Jean-Charles 12 sayı, 2 ribaund, 3 blok ile takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Euroleague’in en zor deplasmanlarından birinde çok ama çok değerli bir galibiyet elde etti. Elbette Dunston’ın yokluğunda pota altında zorlandı temsilcimiz ama Sertaç’dan gelen katkı, özellikle hücumda aldığı her topu çok verimli kullanması Asvel savunmasını en çok zorlayan nokta oldu. Jekiri de bu sayede tam manasıyla oyuna giremedi, çok yıprattı onu milli uzunumuz. Micic ile Larkin zaten son haftalarda olduğu gibi harika bir maç çıkardılar ama tempoyu rahat arttırabilmemiz ve hücumda istediğimiz gibi oynayabilmemizin bir diğer nedeni de pota altındaki bu etkinliğimizdi kesinlikle. Asvel gibi savunma odaklı ve kontrollü oyunu tercih eden bir takıma karşı deplasmanda bile Anadolu Efes’in kendi hücum ve tempo oyununu kabul ettirmesi gerçekten alkışları haketti. Hem koç Ataman’a hem de öğrencilerine bu çok değerli galibiyet için tebrikler. Anadolu Efes finalist ünvanının hakkını vermeye devam ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …