Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 8.hafta maçları geride kaldı. Hem alt sıraları hem de zirveyi yakından ilgilendiren bir çok kritik maç izlerken zaman zaman kalitenin çok düşük olduğu maçlar da izlemek zorunda kaldık. Gelin birlikte her zamanki gibi haftayı mercek altına alalım ve ödülleri sahiplerine verelim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sarıca’yı göreve getiren ve kesenin ağzını kendi standartlarına göre açan Pınar Karşıyaka bunun ödülünü almaya devam ediyor. BSL’de ilk 4 sıranın en büyük adaylarından olan İzmir temsilcisi özellikle kendi sahasındaki maçlarda her zamanki gibi çok etkili performanslar sergiliyor. Bu haftada ilk 4 yarışındaki en güçlü rakiplerinden biri olan Galatasaray Doğa Sigorta’yı konuk ettiler. Herkes kaliteli ve çekişmeli bir maç beklerken Karşıyaka fişi erken çekti ve baştan sona üstün oynadığı mücadelede özellikle savunmadaki sertlikleri ile güçlü rakiplerini tamamen devre dışı bıraktılar. Karşıyaka takım olarak sergilediği kaliteli basketbol ve ilk 4 yarışındaki direkt rakiplerinden birine karşı aldığı bu farklı galibiyetle haftanın takımı olmayı haketti.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu hafta alt sıraları yakından ilgilendiren maçlardan birinde OGM Ormanspor, denk rakiplerinden Bahçeşehir Koleji’nin farklı yenerek haftayı en karlı kapatan ekiplerden oldu. Bu önemli maçta takımını sırtlayan isim ise ligimizin tecrübeli guardlarından Chris Warren oldu. Sürati, deliciliği ve bu maçta yay gerisinden sergilediği etkili oyunla takımına hücumda liderlik etti. 30 yaşında olan Birleşik Amerikalı guard neredeyse hiç çıkmadan 39 dakika sahada kalırken 12-17 saha içi isabetiyle 31 sayı üretirken, 3 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile 36 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Chris Warren (OGM Ormanspor): 36 verimlilik puanı
Elmedin Kikanovic (OGM Ormanspor): 35 verimlilik puanı
Omar Prewitt (Teksüt Bandırma): 31 verimlilik puanı
Andrew Andrews (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 33 verimlilik puanı
Talib Zanna (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor): 33 verimlilik puanı

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Cevher Özer (OGM Ormanspor): 30 verimlilik puanı
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 26 verimlilik puanı
Yunus Emre Sonsırma (Pınar Karşıyaka): 21 verimlilik puanı
Mert Celep (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 20 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 19 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …